Exotischer Urwald

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1
We kregen van Graefe und Unzer dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hier willen we Graefe und Unzer natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie te vinden op het internet (vrij vertaald):
Papegaaien in de boomtoppen, apen in de schaduw van oude woudreuzen, slingerende planten, adembenemende bloemen en ondoordringbare bossen. De scènes in dit kleurboek laten je lopen door de mysterieuze jungle van onze planeet. Brazilië, Japan, Costa Rica, of Alaska – met dit boek maakt u een reis door de ongerepte paradijzen. De illustraties in exotischer urwald laten je mooie kleuractiviteiten beleven. Maak kleurrijke vogels, bloemen in alle facetten van de regenboog of een groene zee van varens, wijngaarden en dieren. Laat uw creativiteit de vrije loop en verwen jezelf door een beetje te ontsnappen uit het dagelijkse leven. De beloning – ontspanning, mindfulness en innerlijke rust. Daarnaast zijn er met liefde ontworpen ansichtkaarten in dit boek en uitklapbare pagina’s om in te kleuren. Dus klim in je kleurtjes en begin!

Om te zien alleen al is dit een prachtig boek. Het boek is stevig gebonden maar hindert niet met kleuren omdat het goed opengeklapt blijft liggen. Het papier is aan beide zijde bedrukt met een kleurplaat. Het papier is wit en voelt stevig aan. Er zitten ook platen met zwarte achtergrond in.
Bovendien is het erg leuk dat er achterin het boek nog extra drie enkelbedrukte platen zitten. Ook zitten er nog twee ansichtkaarten in en 2 boekenleggers om te kleuren. Kijk maar eens naar de voorbeelden die ik gemaakt heb uit dit boek.

Ik heb bij de eerste plaat gebruik gemaakt van de Prismacolor premier potloden. Deze wax achtige potloden kleuren erg fijn op dit papier. Het papier blijft mooi ook als je het pigment blend en dan meer druk uitoefent op het papier. Het was een plezier om deze plaat te kleuren. De tekeningen zijn leuk gedetailleerd. Het boek is vrij dik maar toch kun je goed in het midden kleuren. De pagina’s blijven goed open liggen dat vind ik altijd een voordeel.
foto 6

Mijn volgende kleurplaat heb ik ingekleurd met de Tombow ABT brush pennen. Deze inkt op waterbasis is ook goed mengbaar. De kleuren drogen mooi op en vloeien niet uit over de rand. Omdat het boek dubbelzijdig bedrukt is kun je beter eerst altijd even testen of het niet doordrukt. Met deze pennen was er niks aan de hand en blijft de achterliggende plaat gewoon goed. Het papier rulde niet op, en ik heb toch meerdere lagen over elkaar gebruikt. Het resultaat vind ik erg leuk geworden.

foto 7

Tot slot wilde ik er nog een testen met de Derwent inktense potloden. Deze potloden krijgen hun intense kleuren pas echt als je ze met een waterbrush of penseel uitwrijft. Het gebruik van de waterbrush was ook hier geen enkel probleem. Het gaat niet bobbelen door het vocht en blijft mooi glad. Dus ook deze potloden zijn een aanrader in dit boek.
foto 8

Mijn mening over dit boek is dan ook erg goed. Prachtig boek. Prima papier ondanks dat het dubbel bedrukt is. Geteste stiften en potloden drukken niet door. Voor liefhebbers die graag met aquarelpotloden werken is dit boek ook een aanrader. Een grote variatie aan kleurplaten. Mooi gedetailleerd. Met extra verrassing achter in het boek die leuk zijn om te versturen of in te lijsten. Ik zou zeggen een fijne aanwinst bij je andere kleurboeken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Exotischer Urwald
Illustrator: Good Wives And Warriors
Uitgever: Graefe Und Unzer Verlag
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 232 x 238 x 17 mm
ISBN:9783833852619
Prijs: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *