Colour Creative Markers broad

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van Manuscript hebben we deze 12 creative markers gekregen om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie te vinden op het internet (vrij vertaald);
Laat de verbeelding de vrije loop met Colour Creative vilt tip markers. Geschikt voor alle leeftijden. Deze vilt markers zijn niet alleen ontworpen om mooi te kleuren. Ook hebben deze markers luxe faciliteiten zoals uitwasbare inkt, geventileerde dop. Voldoen aan de veiligheid en met een comfortabele grip.
• 12 Broad (3.9mm) marker stift
• Comfortabele grip
• Ventilerende dop
• uitwasbare inkt

Een leuk set stiften met 12 verschillende kleuren. De meest gangbare kleuren zitten in dezeset. De kleuren ogen mooi fel, maar dat ga ik zo testen. Verder zijn ze lekker compact en liggen goed in de hand. Er zit voor je vingers een fijne grip aan de stift zodat je ze goed vast kunt houden. Ook voor de jongere kleurders is dit ideaal. De dop sluit goed stevig. Al zou dat niet zo erg zijn als je ze even zonder dop laat liggen. Volgens Manuscript kunnen ze maximaal 14 dagen zonder dop. Mocht je onverhoopt knoeien met deze stiften dan is de inkt uitwasbaar. Wat wel opvalt is dat de punt vrij dik is. Dus voor echt fijn kleurwerk is deze minder geschikt.

foto 2

Mijn eerste testplaat heb ik gepakt uit het Dikke dames kleurboek. Dit is iets steviger papier omdat het ansichtkaarten zijn. De stiften kleuren hierop erg fijn en drukken op dit papier dan ook niet door.
Zoals ik eerder al vermeldde leken de kleuren erg fel. Dat is, als je er mee kleurt, inderdaad het geval. Ook na opdrogen blijft de kleur zo mooi fel. Met de iets grovere punt was deze plaat kleuren geen probleem. De inkt is vrij nat en ze kleuren aardig streeploos. Ondanks die vochtige inkt loopt het niet uit over de lijnen.

foto 3

De tweede plaat wilde ik testen op iets dunner papier. Ik heb dit maal gekozen voor een mandala kleurboek zoals de meeste kleurders wel een in huis hebben. Op dit papier merkte ik dat het de inkt niet zo snel opzoog. Het duurde iets langer voordat het droogde. Daar tegenover waren de kleuren ook hier weer mooi fel en waren er weinig strepen te zien. Dat bijna streeploos vond ik toch een pluspunt.
Ik heb wel gekozen voor een iets grovere mandala. Fijn kleurwerk is met deze stiften niet echt handig, daarvoor is de punt toch net iets te dik. Voor kleurders die niet van priegelwerk houden echter een hele mooie bijkomstigheid. Door dit dunne papier drukken ze wel licht door. Een papier of karton ertussen zou ik dan ook aanraden.

foto 4

Conclusie: Mooi set met 12 verschillende kleuren. Deze kleuren zijn mooi te combineren onderling. Met brede punt waardoor fijn werk niet aan te raden is. Daar in tegen mooie felle tinten die bijna streeploos kleuren.
Zeker aan te raden als je samen met je kinderen kleurt. Door de fijne gripfunctie voor iedereen te gebruiken. Ik vind het zeker een aanvulling bij andere stiften. Voor grotere oppervlaktes erg handig.
Kortom een mooi set met veel mogelijkheden.

Deze stiften zijn ook in een andere set verkrijgbaar, deze set  is meer geschikt voor portret en landschappen te kleuren. Deze set kun je hier vinden.

Deze stiften zijn o.a. verkrijgbaar bij Manuscript en Amazon.

Op de site van Manuscript vind je hier Nederlandse bedrijven waar de Manuscript producten te verkrijgen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *