Colour Creative Markers Fine

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Fine verpakking

Van Manuscript ontvingen wij een setje Colour Creative Markers Fine om uit te testen en een review over te maken. Hier willen we Manuscript hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (vrij vertaald): Laat je fantasie de vrije loop met Colour creative stiften… Geschikt voor kinderen van alle leeftijden en volwassenen. De stiften zijn niet alleen ideaal vanwege de mooie kleuren maar ook vanwege de uitwasbare inkt, ventileerbare dop en de comfortabele grip.

Wat mij meteen opviel bij dit setje is dat de stiften met de dop naar beneden in het etui zitten, waarom dat is, durf ik niet meteen te zeggen, wellicht dat als de etuis ophangen de inkt in de punt blijft.

In eerste instantie had ik moeite om de dop van de stift af te krijgen maar als je de dop draait, in plaats van trekt, gaat de dop er vrij simpel van af. Dan zie je dat bij het waar je de stift vasthoudt, een handige grip zit, zodat je met kleuren sneller de goede houding gebruikt.
MARKER-FINE-CAPPEDOp de verpakking staat dat de punt een breedte van 2 mm heeft, echter ik heb verschillende stiften naast elkaar gezet die allemaal 1 mm zouden zijn en de 2 mm van Colour Creative was smaller dan 1 mm van andere merken. Dus of deze 2 mm klopt durf ik niet te zeggen. Je kunt er in ieder geval fijne lijntjes mee zetten.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren met deze stiften. Ik heb eerst een plaat gekleurd uit “het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren”. De kleurweergave is erg mooi. Ik had tijdens het kleuren soms het gevoel dat de kleur vlekkerig zou worden, echter als de kleur opgedroogd was, was deze weer mooi en egaal. De kleuren zijn mooi fel van kleur. De inkt vloeide goed uit de stift en bleef mooi op de plaats zitten. Het bleef mooi tussen de lijntjes.

Colour creative fine 1

Hierna heb ik een plaat gekleurd uit de enige echte kleur scheurkalender 2016. Het dunne papier van deze kalender nodigt natuurlijk uit om een test te doen. Ik was wel benieuwd of het papier nu ook in goede staat zou blijven, en het papier hield zich goed, ook bij meerdere keren over elkaar gaan bleef het papier in goede staat. De inkt drukte wel door naar de achterkant, echter, omdat deze enkelzijdig bedrukt is, is dit geen enkel probleem. Dus ook op dit papier kleuren de stiften erg mooi en ben ik dan ook erg blij met het resultaat.

Colour creative fine 2

Conclusie: Deze Colour creative markers fine kleuren erg fijn, de punt zou een 2 mm punt zijn echter vergeleken met andere 1 mm stiften maakt deze een smallere lijn dan andere stiften. De kleuren vind ik heel erg mooi. Ook als de inkt opgedroogd is, blijven de kleuren mooi fel van kleur. De inkt drukt bij dunner papier wel door, echter dat is altijd even uitproberen bij de verschillende boeken. Ik vind de stiften, alleen al door de heldere kleuren zeker een aanrader voor erbij.

Deze stiften zijn ook in een andere set verkrijgbaar, deze set  is meer geschikt voor portret en landschappen te kleuren. Deze set kun je hier vinden.

Deze stiften zijn o.a. verkrijgbaar bij Manuscript.

Op de site van Manuscript vind je hier Nederlandse bedrijven waar de Manuscript producten te verkrijgen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *