Callicreative duotip

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Duotip verpakking

Van Manuscript ontvingen wij een set Callicreative duotip om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Manuscript hartelijk voor bedanken.

Zonder dop
Informatie die te vinden is op internet: Deze set bevat 10 geweldige elegante dual tip pennen in verschillende kleuren, met aan een kant beitel punt en aan de andere kant fineliner. Ideaal voor creatief schrijven, handletteren, schrijven en kleuren.

Dit setje ziet er vrolijk uit. Door de vrolijke bedrukking op de stiften zien ze er heel uitnodigend uit. De stiften hebben een fineliner punt en een beitel punt. De beitelpunt is erg breed en voor kleuren niet echt geschikt naar mijn gevoel. Deze punt is naar mijn gevoel echt bedoelt om te schrijven.

Ik ben dus eerst gaan kleuren met de fineliners. En heb hier een fijne plaat uitgezocht uit het enige echte mandalakleurboek om te versturen. De fineliners kleurden hier erg mooi op en de kleurweergave is heel mooi te noemen. Wat me aan de stiften van Manuscript opvalt is dat zij hele mooie heldere kleuren hebben ook dit is bij deze weer het geval. De kleuren blijven ook na het opdrogen erg mooi. Doordat dit zo’n dik papier is drukken deze stiften niet door.

Callicreative duotip 1

Hierna heb ik een plaat gekleurd uit De enige echte kleur scheurkalender 2016. Deze kalender bevat platen die gedrukt zijn op wat dunner papier. Echter deze zijn enkelzijdig bedrukt. Ook deze plaat heb ik gekleurd met de fineliner punt. Doordat de vakjes in deze plaat toch wat fijner zijn, waren ook deze niet geschikt voor de beitel punt. De weergave van de kleuren is ook op dit papier erg goed. De inkt vloeit fijn uit de pen maar blijft mooi op de plek zitten en vloeit niet uit. De fineliner punt krast niet over het papier. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.

Callicreative duotip 2

Aangezien ik de beitelpunt wel graag wilde proberen heb ik hem gebruikt bij een tekst. Ik heb geprobeerd om met verschillende kleuren te schrijven. Dit ging erg goed, al merkte ik wel dat de punt erg breed was. Deze had van mij iets fijner mogen zijn. Dat zou voor het schrijven van kleinere teksten handiger zijn. Nu had ik soms moeite om de bochten in de letters mooi te maken. Het resultaat vind ik uiteindelijk wel mooi geworden, en de kleuren blijf ik erg lovend over.
Callicreative duotip 3
Conclusie: Deze Duotip stiften van Manuscript vind ik erg handig. De fineliner punt vind ik heerlijk om te kleuren. De stift krast niet over het papier en de inkt stroomt goed uit de punt. De beitelpunt had van mij iets fijner mogen zijn, omdat dit, voor het schrijven van kleinere letters, iets lastiger is. Dus ik zal deze stiften vooral gaan gebruiken als ik iets grotere teksten zal schrijven als deze die ik nu geschreven heb. Maar heb je als hobby kleuren en handlettering dan kan dit setje absoluut niet ontbreken in je collectie.

Dit setje is o.a. te koop bij Manuscript.

Op de site van Manuscript vind je hier Nederlandse bedrijven waar de Manuscript producten te verkrijgen zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *