Tulpen aquarelleren

Je kunt nog steeds meedoen aan de winactie op onze Facebookpagina, daar maak je kans op dit leuke boek. Deze winactie loopt nog tot 30 juni 2016.

SAM_0158

Van Karakter uitgevers ontvingen wij het boek Tulpen aquarelleren om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Karakter uitgevers hartelijk bedanken.

SAM_0165

Informatie die te vinden is op internet: Duidelijke stap-voor-stap foto’s en inclusief zes uitneembare en her te gebruiken overtrekvellen.
Mensen die willen leren bloemen te schilderen of aquarelleren maar weinig ervaring hebben met tekenen of schilderen, vinden alles wat ze nodig hebben in dit boek.

Toen we dit boek binnen kregen ben ik er eerst eens doorheen gaan bladeren, en wat meteen opvalt is dat het geen kleurboek is. Het boek gaat duidelijk over schilderen. In het boek krijg je door middel van voorbeelden uitgelegd hoe je kunt schilderen.

Het boek bevat 6 overtrekvellen. Deze tekeningen kun je overtrekken op aquarelpapier, hierbij moet je wel opletten dat het A3 papier moet zijn, zodat je niet eerst hoeft te kunnen tekenen voordat je aan dit boek kunt beginnen. Je trekt de tekening op het overtrekpapier over en je kunt aan de slag gaan. Wat me alleen opvalt is dat de tekeningen allemaal een hele sterke vouw in het midden hebben, door dat ze dubbelgevouwen in het boek hebben gezeten, dus of dat overtrekken helemaal gaat lukken vraag ik me af.

SAM_0159

Het boek begint met een kort stukje inleiding, daarna krijg je de te gebruiken materialen omschreven. Hierin wordt ook duidelijk gezegd, dat goedkopere materialen natuurlijk kunnen, maar dat duurdere verven, vaak qua dekking en kleurweergave mooier zijn.

SAM_0160

In het boek wordt wel duidelijk uitgelegd hoe je het beste de tekening over kan trekken. Dit gebeurt met een mooie stap voor stap handleiding.

SAM_0161

Als je dan verder in het boek bladert zie je dat 5 van de 6 overtrekbladen behandelt wordt, met verschillende technieken. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het schilderij van de tulpen afkunt maken. Zodat je op verschillende manieren tot een mooi resultaat kunt komen.

Conclusie: Als je wilt leren schilderen is dit zeker een boek waar je iets aan hebt. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat niet alle 6 de overtrekbladeren behandelt worden. Ik snap dat je het op een bepaald moment zelf moet doen, maar ik denk dat het, zeker als je nog nooit geschilderd hebt, handig is om van ieder overtrekblad een keer een stap voor stap instructie te krijgen. Maar mocht je willen leren schilderen dan is dit zeker een handig boek.

Gegevens van dit boek:
Titel Tulpen aquarelleren
Auteur: Fiona Peart
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 8 x 291 x 216 mm
ISBN: 9789045209678
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *