Callicreative Italic marker pens fine

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

VerpakkingVan Manuscript ontvingen wij een setje Callicreative Italic marker pens Fine om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Manuscript hartelijk voor bedanken.

SAM_0133

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Eenvoudige maar effectieve kalligrafie pennen voor hobbyisten die kleur willen toevoegen aan hun scrapbooks, kaartdesigns, schoonschrijven en meer… Geschikt voor alle leeftijden en ideaal als je begint met je hobby. Manuscript Callicreative Italic Markers zijn verkrijgbaar in een scala aan spannende en traditionele kleuren.
Deze veelzijdige, gemakkelijke te gebruiken calligrafie pennen geven een geweldig resultaat in slechts enkele minuten.

Toen we dit setje pennen kregen van Manuscript was ik blij verrast. De pennen hebben allemaal een italic punt. Wat ideaal is voor het schoonschrijven (Kalligrafie), maar ik wilde natuurlijk ook uittesten of ik er mee kon kleuren.

Callicreative-Marker-Broad-RedIk ben begonnen met een mandala te kleuren uit “Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren”. Wat me meteen opvalt is hoe mooi de kleuren zijn. Erg mooi helder en fel van kleur. Het kleuren zelf gaat niet heel makkelijk door de italic punt. Hierdoor is de punt iets harder dan de stiften waar je gewoonlijk mee kleurt. Ik had ook soms het idee, als ik meerdere keren over een stuk ging, dat het papier los liet. Echter, ik sta versteld van het resultaat. Het droogt heel erg mooi en egaal op. Je voelt wel precies waar je gekleurd hebt, hier voelt het papier heel grof aan.

SAM_0134

Aangezien het resultaat me zo erg meegevallen is, terwijl het eigenlijk kalligrafie pennen zijn, heb ik nog een plaat gekleurd die uitgeprint is op DCP-papier. Hier heb ik een patroon gekleurd. En wat me hierbij vrij snel opvalt, is dat je de strepen ziet van hoe je gekleurd hebt, dit had ik bij de mandala niet, dus het is waarschijnlijk ook afhankelijk van het papier.

SAM_0136

Aangezien het eigenlijk pennen zijn om mee te schrijven, heb ik dit natuurlijk ook uitgeprobeerd. Ik heb een tekst uitgezocht waarbij ik meerdere kleuren kon uittesten, en wow, ik ben versteld… Erg mooi. Ook als je een haal dubbel maakt, omdat de haal naar eigen gevoel te smal is droogt hij toch weer gewoon mooi egaal op. De pennen liggen ook voor het schrijven lekker in de hand, en je ziet ook de overgang van dik naar dun of andersom in het schrift goed, ondanks dat het maar een punt is van 1,4 mm.

SAM_0138
Conclusie: De kleuren van deze pennen zijn heel erg mooi. Het kleuren ermee gaat wat moeilijk, maar als je op google zoekt, lees je ook dat deze pennen hier eigenlijk niet geschikt voor zijn. Echter het resultaat vind ik toch zeker niet tegenvallen. Zeker niet bij het papier van “het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren”. Om te schrijven zijn deze pennen geweldig. Ze liggen lekker in de hand en de kleuren komen erg mooi over. Deze pennen zeer zeker ook geschikt voor beginners van Kalligrafie. Doordat de pennen fijn in de hand liggen heb je al snel de goede penhouding. Dit is zeker een aanrader.

Deze pennen zijn o.a. te koop bij Manuscript en Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *