Wereldwonderen van punt naar punt

Wereldwonderen

Van Karakter uitgevers ontvingen wij Wereldwonderen, van punt naar punt, om een review over te schrijven. Hier willen we Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die op internet te vinden is: Wereldwonderen van punt naar punt neemt je mee langs al het moois dat de wereld te bieden heeft en gaat uit van de moderne lijst van werelderfgoed, opgesteld door de UNESCO. Denk aan: de toren van Pisa, de Akropolis in Griekenland, Stonehenge in Engeland, de Taj Mahal in India, de Chinese Muur, het Sydney Opera House, of Petra in Jordanië. Maar ook onze eigen grachtengordel in Amsterdam en de Grote Markt in Brussel ontbreken uiteraard niet! Charlotte Greeven heeft dertig prachtige gebouwen en stadsgezichten omgezet naar prenten die bestaan uit honderden punten. De tekeningen zijn deels geschikt om in te kleuren. Op vele platen zijn verrrassende details te vinden. Achterin het boek zijn foto’s van wereldwonderen opgenomen met korte informatie over het gebouw of stadsgezicht.  

Ik vind zelf van punt naar punt altijd erg leuk om tussendoor te doen. Dit is een leuke afwisseling tussen het kleuren door. Dus toen we dit boek binnenkregen was ik benieuwd hoe dit boek zou zijn.

De voorkant beloofd al veel goeds. Wereldwonderen belooft indrukwekkende gebouwen die je door de punten te verbinden onder je handen ziet ontstaan. Ik ben benieuwd. Ik laat je eerst wat voorbeelden zien.

Als je het boek verder doorbladert, zie je achteraan in het boek van alle wereldwonderen die in het boek staan, een kleine afbeelding staan en een stuk tekst met informatie over dit wereldwonder, in het nederlands en het engels.  Bij de van punt-naar-punt afbeelding staat sowieso al wat voor wereldwonder het moet worden. Dus dit is niet echt een verrassing.

SAM_0146

Ik ben natuurlijk ook zelf aan de slag gegaan met een van-punt-naar-punt plaat. Ik heb gekozen voor het Colosseum in Rome, Italië. Je ziet als je begint, allerlei cijferreeksen in verschillende kleuren. Iedere reeks gaat tot 99. Het maakt niks uit met welke reeks je begint. Ik had zoiets de cijferreeksen zijn in verschillende kleuren, dus dan doe ik ook de lijnen maar in deze kleuren. Ik heb mijn Staedtler triplus fineliners uit de kast gepakt en de verschillende kleuren uitgezocht, dit was echter niet nodig geweest zag ik toen ik de plaat aan het maken was. Dus ik zie het nut van de verschillende reeksen niet echt in.

SAM_0140
Hierna heb ik nog een plaat gemaakt. Deze keer heb ik gekozen voor de Grote moskee van Samarra in Irak. Aangezien bij de vorige plaat de verschillende kleuren geen betekenis hadden, heb ik besloten om deze plaat gewoon met 1 kleur te maken. Ik heb bij deze dus gewoon de zwarte Staedtler triplus fineliner gebruikt. En de plaat in 1 kleur vind ik toch mooier als in verschillende kleuren. De fineliners drukken niet door, doordat het papier van een goede dikke kwaliteit is. Je zou natuurlijk de plaat nog kunnen inkleuren, maar ik vind dat zelf nooit passen omdat vlakken vaak niet afgesloten zijn door de punten die je verbonden hebt.

SAM_0141

Conclusie: Dit is weer een erg mooi van punt naar punt boek. Het enige onlogische vind ik, persoonlijk, de cijferreeksen tot 99. Het is tenslotte een boek voor volwassenen, en die kunnen echt wel verder tellen dan tot 99. Door dat de reeksen in verschillende kleuren zijn, was ik in de veronderstelling dat dit ook in verschillende kleuren moest gebeuren. Het resultaat was niet verkeerd, maar in een kleur vind ik persoonlijk toch mooier. Echter als je dit eenmaal weet, is dit een erg mooi boek, met achter in het boek ook nog wat informatie over deze wereldwonderen. Wil je eens iets anders tussen het kleuren door, dan is dit Wereldwonderen, van punt-naar-punt een leuke afwisseling en erg leuk voor in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wereldwonderen van punt naar punt
Illustrator: Charlotte Greeven
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen:10 x 300 x 300 mm
ISBN:9789045208756
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *