Wonderland a fantasy adult colouring book

foto 1

Van Fieke hebben we het boek “Wonderland” a fantasy adult colouring book gekregen. Wij willen Fieke daar hartelijk voor danken!

foto 2

Informatie die te vinden is op internet: (vrij vertaald) Betreed een magische wereld van exotische vogels en fanstasievolle geometrische designs. Dit mooie kleurboek, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, bevat 30 unieke illustraties, enkelzijdig geprint om hem makkelijk te showen. Verlies jezelf in een ontspannende dagdroom met geweldige scenes en karakters en creeër je eigen Wonderland.

Als het pakketje binnen komt, ben ik zeer verrast. De kaft is zwart en er staat een fantasie vogel op. Ik hou er wel van. Toch net weer anders dan andere boeken en springt er toch wel uit als je naar kleurboeken kijkt.
Het papier voelt niet zo heel dik aan, maar daar kom ik later nog even op terug. De platen zijn bijzonder en fantasievol. Er staan fantasie dieren in die met een hele eigen stijl zijn gemaakt maar ook de andere platen zijn met een heel eigen stijl getekend. En wat ik vooral heel erg leuk vind, is dat de platen enkelzijdig zijn gedrukt maar de achterkant wel bewerkt is met een leuke print. Ik heb dit nog nooit eerder gezien bij een kleurboek. Ik zal er wat voorbeelden van laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Koi Sakura Brushpennen en een Promaker blender. De witte effecten heb ik aangebracht met een Sakura Gelly roll. Ik heb voor deze uil onder andere de ” oppak techniek” op een cd gebruikt en ik heb met de blender de top tegen top techniek gebruikt. Deze technieken kun je trouwens makkelijk vinden op het internet.
Terugkomende op de plaat kan ik zeggen dat het papier zich super goed houdt. Het druk niet door en neemt de inkt mooi op. Erg verrassend.

foto 9

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd Koh-I-Noor polycolor, de blender van Promaker, de gelly rolls van Sakura en Caran d’ Ache Neocolor 2.
Voor deze bloemen heb ik veel verschillende materialen gebruikt om ook zo goed mogelijk de review te kunnen maken en daarbij vond ik het ook leuk om met alles samen aan de slag te gaan.
De potloden doen het goed op het papier. Maar dat doen eigenlijk alle gebruikte materialen.
Wat ik niet verwachte is dat het papier het water goed kan hebben bij het nabewerken van de Neocolor 2. Het bobbelt wel iets maar zeker niet storend.
Ik vind hem dan ook erg leuk geworden.

foto 10

Conclusie:Ik kan volmondig zeggen dat het een super leuk boek is en dat ik het erg leuk vond om hier een review van te maken. Ik heb zoveel mogelijk materiaal er in getest. Het papier verdraagt de materialen allemaal heel goed. Wat ik bij de eerste indruk toch niet dacht. Zo zie je toch maar weer dat je eerst moet testen voor je een oordeel kan geven.
De platen zijn erg leuk en bijzonder. Fieke heeft een typische stijl waar ik wel van hou. Je kunt je eigen fantasie met kleuren er lekker op loslaten.
Een niet standaard kleurboek die zeker niet mag ontbreken in de collectie omdat het een boek is met bijzondere platen!

Gegevens van dit boek:
Titel: Wonderland a fantasy adult colouring book
Illustrator: Fieke
Uitgever: Papeterie Bleu Adult Colouring Books
Aantal pagina’s: 70
Afmetingen: 21,6 x 0,4 x 27,9 cm
ISBN: 9781533528469
Prijs: € 4,27

Dit boek is o.a. verkrijgbaar op Amazon.

2 thoughts on “Wonderland a fantasy adult colouring book

    1. Leuk om een bericht te krijgen van de ouders van Fieke. Jullie mogen met recht trots zijn op jullie dochters. Ze maakt mooie creaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *