Nature’s abstract

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Cover

Van Kymie Edwins ontvingen wij het boek Nature Abstact om een review over te schrijven. Hier willen we Kymie Edwins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Nature’s abstract: Kleurboek voor volwassenen brengt je 50 bloemen en natuurpatronen. Gebruik je favoriete kleurmaterialen om de pagina’s te kleuren. Dit kleurboek bevat 50 kleurplaten voor jouw kleurplezier.

Het boek is op een mooi formaat, A4-formaat, en bevat allerlei patronen uit de natuur. Van mandala’s met natuurpatronen, tot vogels. Je vindt er erg veel verschillende kleurplaten in die wel allemaal iets met de natuur te maken hebben. Op de kaft herken je ook al de natuur, door de blaadjes en de vogels die er op getekend staan. Je ziet wel dat het een boek uit een serie is, want het boek Mandala Madness, wat we eerder gereviewd hebben heeft een zelfde opgebouwde kaft. Bovenaan zwart en in dit geval licht groen aan de onderkant van het boek.

Ik zal je eerst weer wat voorbeelden uit het boek laten zien, zodat je een idee krijgt wat er allemaal in staat.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Ik ben begonnen met stift en heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus fineliners. Deze fineliners kleurden erg fijn op dit papier. De inkt drukte wel door, maar doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen enkel probleem. Misschien voor de zekerheid wel even een papiertje er achter leggen zodat de plaat erachter niet beschadigd raakt. De inkt bleef tijdens het kleuren mooi binnen de lijntjes en liep niet uit. Ook droogde het snel op, waardoor je ook niet per ongeluk een veeg kreeg als je over het gekleurde heen veegde. Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat.

SAM_0115

Hierna heb ik ook nog een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Lamy Plus potloden. De potloden kleurden erg fijn. Het pigment werd erg makkelijk afgegeven en hechtte goed op het papier. Doordat de Lamy potloden erg vettig zijn, vind ik het altijd fijner deze na te bewerken. Ik heb geprobeerd om het gekleurde na te bewerken met een blenderpotlood, maar als je dan per ongeluk aan de zwarte lijnen kwam kreeg je een zwarte veeg in je kleurplaat, dus heb ik er voor gekozen om de plaat te bewerken met een doezelaar en geurloze terpentine. Dit ging erg goed. Het papier hield zich ook bij het bewerken met de geurloze terpentine erg goed. Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat.

SAM_0113
Conclusie: Het papier houdt zich erg goed bij gebruik van Fineliners en potloden. Ook bij het nabewerken met een doezelaar en geurloze terpentine blijft het papier in uitstekende conditie. Het nabewerken met een blenderpotlood ging wel, maar als je de zwarte lijnen raakt heb je meteen een zwarte veeg in je plaat, dus ik heb er voor gekozen om het blenderpotlood niet te gebruiken. Het papier is enkelzijdig bedrukt wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Er is een veelzijdigheid aan kleurplaten die allemaal iets met de natuur te maken hebben. Dus houd je van natuur kleurplaten dan is dit boek zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nature’s Abstract
Illustrator: Kymie Edwins
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 108
Afmetingen: 216 x 279 x 6mm
ISBN: 9781517230791
Prijs: € 10,77

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bookdepository.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *