Mandala Madness adult coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

We hebben van Kymie Edwins een mooi Mandala boek ontvangen om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen we Kymie Edwins hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die we gevonden hebben op internet ( vrij vertaald):

Mandala Madness adult Coloring Book brengt je 50 mandala’s, variërend van ingewikkelde tot basispatronen. Gebruik je favoriete kleurmaterialen om de pagina’s in te kleuren.
Mandala’s worden gebruikt om aandacht en concentratie te beheersen. Combineer de ontspannende kracht van een kleuractiviteit, dit boek is een geweldige manier om stress te verlichten. Ontdek je liefde voor kleuren in dit boek dat geschikt is voor alle leeftijden.

Het boek op een mooi A4 formaat staat vol met verschillende mandala’s. Van klein gedetailleerde mandala’s tot iets grovere uitvoeringen. iedereen vind hier wel een mandala in die je kunt kleuren. Het voordeel van dit boek vind ik persoonlijk dat de pagina’s enkel bedrukt zijn. Dat vergroot natuurlijk de keuze voor meer kleurmateriaal. Wel is aan te raden om er een papier of karton tussen te leggen. Het papier is van goede kwaliteit maar toch iets dunner dan dat we van de meeste boeken gewend zijn.
Ik zal eerst een paar voorbeelden laten zien van wat er zoal instaat.

Na het doorbladeren heb ik mijn eerste mandala gekleurd met de Tombow ABT dual brush pennen. Met deze op waterbasis gebaseerde pennen kun je prachtige kleurovergangen maken door ze te blenden. Je pakt met de donkere kleur de tint lichter op en zo maak je mooie overgangen. Het papier blijft erg goed ondanks dat het vrij natte inkt is, en je vaker over een zelfde stuk gaat. Het bobbelt of rult niet op.
Wel drukt het licht door aan de achterzijde. Dat is in dit boek geen enkel probleem want er staat geen plaat op de achterzijde. Ben hier dan ook erg tevreden over.

foto 6

Bij de tweede mandala heb ik gebruikt gemaakt van de Faber Castell polychromos. Ik heb het in de groen tinten gehouden voor een keertje. Deze potloden kleurden mooi op het papier. Het pigment hecht prima. Door hard en zachte druk op het potlood uit te oefenen krijg je nog meer kleurnuances. Ook met harde druk geen enkele aanwijzing dat het papier dit niet aankan. Ik zeg geslaagd.

foto 7

Omdat er veel kleurders gebruik maken van stabilo en/of staedtler heb ik er nog een gekleurd met deze stiften. Deze stiften gaan ook erg goed in dit boek. Ze vloeien niet uit over de lijnen en de kleur blijft mooi fel. Het droogt vrij snel op waardoor vlekken worden voorkomen. Wel drukken deze stiften ook licht door naar de achterzijde. Dus ook hier een blaadje of karton er tussen gebruiken. Maar het resultaat mag er ook hier zijn.

foto 8

Mijn conclusie over dit boek is dan ook erg lovend. Het zijn 50 mooie verschillende mandala’s. Gedrukt op mooi (iets dunner) papier. Maar ook enkelzijdig bedrukt. Hierdoor kun je er met veel kleurmaterialen op kleuren. Dit boek is hierdoor zeker geschikt voor markerliefhebbers. Kan niet anders zeggen dat het zeker een aanwinst is voor bij je verzameling. En als je van mandala’s houd al zeer zeker.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandala Madness
Illustrator: Kymie Edwins
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 108
Afmetingen:6 x 279 x 216 mm
ISBN: 9781517134907
Prijs: € 10,99 (Bol) / € 10,52 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *