Lost path a colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0101

Van Barb Cederberg ontvingen wij het boek Lost path om een review over te schrijven. Hier willen we Barb Cederberg hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald):Lost path is een fantasie en sprookjes kleurboek voor volwassenen met meer dan 30 originele ingewikkelde handgetekende ontwerpen, die elke volwassenen kleurder uren lang plezier zal bezorgen. Je vindt enkele van Barb’s favorieten dubbel in het boek, zodat je kunt experimenteren met kleuren. Het boek is enkelzijdig gedrukt, zodat je niet bang hoeft te zijn voor doordrukken of bloeden en je met alle materialen erin kunt kleuren. Het is geprint op 70# kwaliteits papier, geschikt voor potlood, kleurpotlood en zelfs stiften.

Toen dit boek in de bus viel, valt meteen de kaft op. Geen standaard kaft met veel kleur maar een kaft in een kleur en in wit een tekening erop, ik vind dit erg rustig over komen en spreekt me wel aan. Vooraan in het boek zit een voorwoord van Barb zelf waarin ze verteld wat het boek voor haar is en dat sommige van haar favoriete platen er dubbel in staan, zodat je hier kunt experimenteren met kleuren. Wat ik toevallig deze week in een ander boek ook tegen kwam. Het is natuurlijk handig als wat mis gaat, om dan de plaat nogmaals te hebben. Hierover dadelijk meer. Ik wil jullie eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien, zodat jullie een idee van de tekenstijl van Barb Cederberg krijgen.

Bij het doorbladeren kwam ik al meteen een aantal leuke platen tegen. Ik ben begonnen met een plaat te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell polychromos. Deze kleurden erg fijn op het papier en het pigment hechtte goed op het papier. Nabewerken vond ik niet nodig.

SAM_0106

Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb een plaat uitgekozen die er gelukkig 2 maal instond, want meteen in het begin ging ik erg buiten de lijntjes, dus kon ik mooi opnieuw beginnen bij de andere plaat die hiervan in het boek zat. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de Tombow ABT Dual brush pens en de Sakura Koi coloring brush pens. Beide soorten zijn stiften op waterbasis. En deze nattere stiften kleurden wel erg fijn op dit papier. De stiften drukken wel door op dit papier, maar dit is geen enkel probleem, omdat het boek enkelzijdig bedrukt is. Misschien wel even voor de zekerheid een leeg blad achter je pagina leggen, om doordrukken op de volgende pagina te voorkomen. Echter doordat de stiften wat natter waren merkte je wel al vrij snel dat het papier ging bobbelen. Dit trok wel iets weg, maar het is wel verstandig om het boek na het kleuren onder iets zwaars te leggen zodat de bobbels er iets uit gaan. Ondanks deze bobbels ben ik wel erg tevreden met het resultaat.

SAM_0107

Conclusie: Het boek bevat enkele kleurplaten, de favorieten van Barb Cederberg, dubbel in het boek, dit kan in sommige gevallen erg handig zijn, aan de andere kant vind ik meer verschillende platen ook heel erg leuk. Het papier in het boek kleurt erg fijn met potlood en stift, al moet je bij stift wel rekening houden met bobbelen van het papier en de kans op doordrukken, echter doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dat geen enkel probleem. Je vindt er een erg grote variatie van kleurplaten, waardoor er voor ieder wel wat inzit wat je leuk vindt. Ik vond het in ieder geval een erg leuk boek om in te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Lost Path a colouring book
Illustrator: Barb Cederberg
Uitgever: Fairies Tales Art
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 21,08 x 27,69 x 1,02 cm
ISBN: 9780994820709
Prijs: $ 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *