The Exotic colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0092

Van Meg Cowley ontvingen wij het boek The Exotic coloring book om een review over te schrijven. Hier willen we Meg Cowley hartelijk voor bedanken.

SAM_0093

Informatie die te vinden is op internet over dit boek (Vrij vertaald): Kleur in en maak de wereld met dit Exotic colouring book, een kleurboek zoals er nog geen is.  1 Pond van ieder boek wat wereldwijd  gekocht wordt uit de serie Exotic colouring book wordt geschonken aan de World Lane Trust (www.worldlandtrust.org). Deze donaties worden gebruikt voor hun “Buy an Acre”programma, waar bij elke 100 pond gebruikt wordt voor de aankoop van een acre (bepaalde oppervlakte) van het bedreigde regenwoud in Mexico, Argentinië en Ecuador. Dit betekent dat iedere 100 boeken die verkocht zijn er voor zorgen dat een acre aangeschaft kan worden, waardoor dit gebied bewaard kan blijven voor toekomstige generaties. The Exotic colouring book bevat platen van dieren van over de hele wereld. Sommige zijn bekend, andere minder, maar ze hebben allemaal een ding gemeen. Ze worden bedreigd. De dertig gedetailleerde illustraties wachten op u om te worden ingekleurd. Als u inspiratie heeft, kunt u uw eigen doodles of tekeningen toevoegen zoals u zelf wilt. Dit boek is voor kleurders van alle leeftijden, ook voor volwassenen. Want kleuren is niet alleen voor kinderen, volwassenen verdienen ook hun plezier.

De kaft van dit boek spreekt me al erg aan, door het handige handzame formaat is het ook nog een mooi formaat om in te kleuren. Op de voorkant zie je duidelijk dat je hierbij ook het World Land Trust steunt. Het World Land Trust zorgt er voor dat bijvoorbeeld het regenwoud behouden blijft. En dat bedreigde diersoorten hun natuurlijke omgeving behouden zodat ze kunnen blijven doorleven en niet uitsterven. Van ieder boek wat verkocht wordt, wordt 1 pond geschonken aan deze organisatie. Dus koop je dit boek, dan doe je ook nog iets goed voor de regenwouden.

Nu dan terug naar het kleurboek. Het boek bevat 30 illustraties van dieren die allemaal bedreigd worden. Dus de platen passen ook nog goed bij het goede doel waar het boek aan verbonden is. Ik zal eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien.

Wat verder meteen opvalt als je het boek opent is aan het begin wat extra informatie over het goede doel en een leuke introductie van Meg Cowley zelfs kom je een testpagina tegen. Ik vind dit echt een geweldige uitkomst. Ik weet niet hoe vaak ik al gezien heb, drukken stiften door, en kun je hier met die en die materialen in kleuren. Dit kun je nu mooi zelf testen op de testpagina. Echt een mooie uitkomst.

Test pagina

Ik heb natuurlijk ook getest hoe ik het papier vond om te kleuren. Ik ben begonnen een plaat te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden erg fijn op het papier. Het pigment hechtte goed op het papier en zelfs zonder nabewerken ben ik erg tevreden met het resultaat.

Potlood plaat

Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor Faber Castell Pitt Artist pen Brush. De stiften drukten minimaal door, al is dat hier niet echt een probleem omdat het boek enkelzijdig bedrukt is. Op de achterkant staat wel onderaan de pagina steeds wat tekst, namelijk wat voor dier het is, wat je gekleurd hebt, dit is natuurlijk erg makkelijk als je het dier natuurgetrouw wilt inkleuren. Ik heb bij deze plaat gekozen om er fantasie kleuren te gebruiken. De inkt van deze stiften bleef mooi op zijn plek en ondanks dat het wat nattere stiften zijn had je geen last van bobbelen of iets dergelijks. Ik ben met deze plaat dan ook zeer tevreden.

stift plaat

Conclusie: Dit is een boek waar over nagedacht is. Meg Cowley wil het World Land Trust steunen met de serie Exotic colouring book (hier zijn ook nog notebooks en diarys van te krijgen), en heeft dus de kleurplaten ook aangepast aan het thema. Door dieren te tekenen die allemaal bedreigd zijn. Wat ik heel erg handig vind in dit boek is de testpagina voor in het boek. Zo kun je naar hartelust je stiften uittesten en kijken of ze niet doordrukken of uitlopen. Ik heb bijvoorbeeld ook uitgetest of alcoholmarkers gingen bloeden op dit papier en dat is niet het geval, dus ik ga hier zeker ook nog een plaat in kleuren met alcoholmarkers. Ik kan alleen maar vol lof zijn over dit boek. Houd je van dieren kleuren en wil je daarnaast ook meteen een goed doel steunen?  Dan mag dit boek absoluut niet ontbreken in je verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: The Exotic Colouring book
Illustrator: Meg Cowley
Uitgever: CreateSpace
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 21,6 x 0,4 x 21,6 cm
ISBN: 9781523798599
Prijs: € 6,29

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *