Mijn wonderlijke wereld deel 4

foto 1

Dit leuke vierde deel van Mijn wonderlijke wereld hebben we ontvangen van Uitgeverij Meis & Maas. Hier willen we Meis & Maas natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Op het internet hebben we de volgende informatie gevonden over dit kleurboek:
In deel 4 van Mijn wonderlijke wereld neem ik je mee naar het warme, exotische en magische India. Ontdek de flora en fauna, de sierlijke mandala’s en paisley’s en laat je inspireren door de tropische dieren
Met 46 prachtige tekeningen om in te kleuren is Mijn wonderlijke wereld een nieuwe uitdaging voor iedere kleurfanaat! Door het zorgvuldig geselecteerde papier is de kans op doordrukken nihil.
Masja’s kleurboeken zijn een aanwinst voor iedere kleurfan, van jong tot oud!
Masja van den Berg studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en tekent en kleurt al haar hele leven. Onder de naam Masja’s Artwork maakt zij de mooiste creaties.
Laat je inspireren door Masja’s tekeningen en maak er jouw unieke wereld van.

Voor me ligt het vierde deel alweer van Mijn wonderlijke wereld gemaakt door Masja. Dit zijn erg leuke kleurboeken waar voor iedereen wel een gepaste kleurplaat in staat. Ik heb de andere drie delen ook en ben benieuwd wat er in het vierde deel staat. Daarom hier een kijkje in dit boek.

Er door heen bladerend zie ik weer prachtige platen voorbij komen. Dieren, bloemen, mandala’s en nog veel meer. Alles dubbelzijdig bedrukt op mooi stevig wit papier. De kaft is ook weer veel zorg aan besteed. Ik heb voor mijn eerste plaat een mooie mandala gekozen. Deze heb ik ingekleurd met de Steadtler ergosoft potloden. De potloden kleuren heerlijk op dit papier. Het pigment laat zich goed mengen waardoor je leuk kunt spelen met kleurovergangen. Het papier houd zich prima ook met de meerdere lagen die aangebracht zijn. Het is een plezier om in dit boek te kleuren. Het resultaat vind ik persoonlijk dan ook erg mooi geworden.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik ingekleurd met verschillende Brushpennen. De Tombow ABT en de Edding Brush. De inkt van deze brush pennen is vochtig maar ook hier is dat geen enkel probleem voor het papier. De inkt blijft netjes tussen de lijnen en vloeit niet uit. Het droogt erg fijn op zonder strepen achter te laten. Bovendien, en dat is hier wel belangrijk, drukt het niet door op de achterliggende kleurplaat.

foto 7

Achter in het boek heeft Masja nog verschillende kleurtips gegeven om in dit boek nog mooiere resultaten te krijgen. Zoals achtergrond tips en ideeën om meer diepte te creëren. Lees deze ook eens rustig door.

13407371_1084499761588229_1100004711_n

Concluderend kan ik niks anders zeggen dan dat dit weer een prachtig kleurboek is. Net zoals de andere delen met veel variaties in platen. Voor veel materialen is dit boek geschikt. Markers in dit boek is niet aan te raden in verband met de dubbel gedrukte pagina’s. Potloden en stift is zeker een succes op dit mooie stevige papier. En heb je de andere delen nog niet in je bezit dan zou ik daar zeker ook eens naar kijken. Mooie reeks om in je verzameling te hebben. Ik zou zeggen we kijken uit naar het vijfde deel.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn wonderlijke wereld deel 4
Illustrator: Masja van den Berg
Uitgeverij: Meis & Maas uitgeverij
Afmetingen: 7 x 246 x 245 mm
ISBN: 8710823003844
Prijs: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *