Staedtler Calligraphy Markers

SAM_0076

Van Staedtler ontvingen we een set Calligraphy markers om uit te testen. Hier willen we Staedtler hartelijk voor bedanken.

SAM_0087

Informatie die te vinden is op internet: Kalligrafie marker met twee stiften
Twee punten voor grote en kleine letters
Op waterbasis gepigmenteerde inkt
Lichtecht archiefmateriaal inkt
Verkrijgbaar in 5 kleuren  

Aangezien ik een tijd geleden begonnen ben met een digitale cursus schrijven met penseel, ben ik me natuurlijk ook gaan verdiepen in kalligrafie. Nu vind ik dat zelf nog moeilijker dan schrijven met penseel. Met kalligrafiepen of stiften moet je toch duidelijker en rustiger schrijven dan wanneer je met penseel schrijft. Dus ik was erg benieuwd hoe deze kalligrafiestiften zouden werken.

De stiften hebben allemaal 2 punten, namelijk een punt van 2 mm en een punt van 3,5 mm. En je merkt echt duidelijk verschil tussen deze 2.

Ik ben natuurlijk ook gaan schrijven met deze stiften. De fijne punt van deze 2 vind ik persoonlijk het fijnste schrijven. De 3,5 mm punt is echt voor groter geschreven teksten, zoals Staedtler het zelf ook al aangeeft.

Ik ben begonnen om met iedere kleur een tekst te gaan schrijven.

Zoals je ziet, schrijf ik zelf nog niet perfect, maar dat ligt aan mij en niet aan de stiften. Deze stiften schreven goed. Zowel de 2 mm als de 3,5 mm punt. De inkt vloeide goed uit de stift en droogde goed en snel op waardoor je geen vegen inde tekst kreeg. In het begin schrijven de punten erg hard, waardoor je soms een streep niet goed neergezet krijgt, echter als je een paar woorden geschreven hebt, merk je al dat de punt iets zachter geworden is en schrijft het al makkelijker. Wat ik zelf erg leuk vind aan deze set is dat je verschillende kleuren ter beschikking hebt. In andere sets heb je meestal meerdere diktes. Je hebt hier inderdaad ook 2 diktes, maar daarnaast ook nog eens 5 verschillende kleuren, waardoor je ook teksten kunt maken waar je gebruik maakt van de verschillende kleuren. Zoals de onderstaande teksten.

Conclusie: Deze calligraphy markers van Staedtler zijn weer van goede kwaliteit, zoals we van Staedtler gewend zijn. Zeker als je begint met kalligraferen zijn deze stiften een uitkomst. Deze werken een stuk makkelijker dan een kroontjespen met nibs (penpunten). Ook al is de punt in het begin wat hard, dit verdwijnt na wat langer gebruik dan wordt de punt wat zachter en is het schrijven ermee echt prettig. Daarnaast vind ik het een leuk extraatje dat de set 5 verschillende kleuren bevat in plaats van 5 verschillende maten. Ik denk persoonlijk dat je meer aan verschillende kleuren hebt dan aan verschillende afmetingen. Wil je met kalligraferen beginnen, dat zijn deze stiften zeker aan te raden.

Deze stiften zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *