Carnet de coloriage Nature

 

Carnet coloriage Couv_03-11-2014

Van La couronne de Comte kregen we dit kleurboek om er een recensie over te schrijven. We willen ze daar natuurlijk voor bedanken.

Informatie over dit boek te vinden op het internet ( vrij vertaald):
Dit kleurboek is vooral gericht op volwassenen. In dit boekje van 24 pagina’s (formaat 21 x 29,7 cm) staan gedetailleerde tekeningen met verschillende vogels. U kunt ervoor kiezen om de platen in te kleuren met viltstiften of kleurpotloden.
U kunt ook kiezen voor aquarelpotloden om in te kleuren. Maar in dat geval gebruik dan weinig water om te voorkomen dat het papier gaat bobbelen.
Deze collectie kleurboeken voor volwassenen bieden u mooie kleurboeken die uitnodigen tot ontspanning. De kleurboeken voor volwassenen zijn tegelijkertijd ontspannend en toegankelijk voor iedereen! U zult er mooie momenten mee beleven, weg van de drukte in het dagelijkse leven.
U kunt deze platen ook erg mooi ophangen als ze gekleurd zijn.
Technische gegevens
• 24 pages – 21 x 29,7 cm
• Onderwerp : Vogels
• Aantal pagina’s : 24 (48 dessins)
• Formaat : 21 x 29,7 cm
• Papier : 120 gr

Deze serie Carnet de coloriage bestaat uit meerdere boeken. In dit boek staan verschillende vogels centraal. Wat wel gelijk opvalt is dat er vermeld staat dat er 48 kleurplaten inzitten. Maar als je het boek doorbladert zie je dat het eigenlijk maar 24 verschillende zijn want ze staan namelijk allemaal dubbel afgebeeld. Het papier voelt wel mooi dik aan. Hieronder eerst een paar voorbeelden van platen die in dit boek staan.

Het boek is goed plat te drukken zodat je er makkelijk in kan kleuren. De platen staan goed groot afgedrukt over de hele pagina. Mijn eerste plaat heb ik ingekleurd met de Tombow ABT dual brush pennen. Deze stiften kleuren op dit papier erg fijn. Ze vloeien niet over de lijnen en drukken ook niet door. Dat is erg fijn want op de achterzijde staat ook een kleurplaat gedrukt. Het papier houd zich ondanks meerdere lagen stift erg goed. Geen bobbels.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik ingekleurd met de Faber Castell polychromos. Deze potloden kleuren fijn op dit grovere papier. Ik heb hierbij geen blender of doezelaar gebruikt. Het pigment pakte zo al erg mooi vond ik zelf. Er ontstaat een mooie glanslaag en het papier behoud zijn stevigheid.

foto 7

Mijn conclusie over dit boek: Uitstekend papier voor zowel stift als potlood. Markers worden in dit boek afgeraden omdat de pagina’s dubbel bedrukt zijn. Echter heeft dit boek alle platen er 2 x instaan dus in dit geval is dat nog wel een mogelijkheid. Het boek heeft een mooi formaat. Het mooie,vind ik ook, dat de afbeelding over de hele pagina staat afgedrukt. De platen zijn zowel voor beginners als gevorderde kleurders goed te doen. Vooral voor kleurders die van vogels houden een echt leuk boek voor bij hun verzameling. Ik heb er in ieder geval met veel plezier in gekleurd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Carnet de coloriage Nature
Uitgever: Clairefontaine
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 21,2 x 0,7 x 29,9 cm
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij La Couronne du Comté.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *