Kleurglossy Het enige echte kleurmagazine voor volwassenen nummer 3

SAM_0058

Van uitgeverij Personalia ontvingen wij de Kleurglossy om een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet:
Naast diverse kleurplaten en reviews over kleurboeken laten wij ook in deze uitgave weer diverse kunstenaars aan het woord, zoals Dikke Dames-tekenaar Julia Woning, maar ook tekenaar en professioneel inkleurder Dick Heins. Inkleuren is namelijk niet alleen een prachtige hobby, maar ook een prachtig vak!

En dat kleur meer is dan alleen kleur op papier, vertelt tv-tuinman Rob Verlinden: “Uiteindelijk ben je als tuinman ook altijd met kleur en compositie bezig.” Ook vieren we in dit nummer het honderdste geboortejaar van Fiep Westendorp met prachtige kleurplaten. Dit en nog veel meer lees je in deze derde uitgave van de KleurGlossy.

Na deel 1 & 2 was ik wel erg nieuwsgierig naar deel 3. Zou het magazine nog verder gegroeid zijn en zouden ze de tips die meerdere mensen aangegeven hebben ook meegenomen hebben? Op de cover staat Rob Verlinden, waar bij ik eerder het idee krijg dat het een tuin magazine is, aangezien hij echt bekend is door zijn groene vingers. Maar dat heeft natuurlijk ook met kleur te maken.

Natuurlijk heeft het magazine ook weer enkele kleurplaten. Dit zijn kleurplaten uit verschillende boeken, die ook in het magazine besproken worden. Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden laten zien.

Wij zijn gevraagd of we een review aan wilden leveren voor de kleurglossy, dat hebben we natuurlijk gedaan, altijd leuk om je eigen review in een magazine tegen te komen.

SAM_0059

Je vindt er natuurlijk ook weer ingezonden kleurplaten van lezers terug. Dit blijft een leuke interactie met de lezers.

Je krijgt een duidelijke uitleg van Julia Woning over het aquarellen met viltstiften. Dit wordt aan de hand van stap voor stap foto’s mooi en duidelijk uitgelegd.

SAM_0066

En natuurlijk nog een aantal interviews met bekende en/of iets minder bekende Nederlanders. Dit heeft soms niet direct met kleuren te maken, maar meestal gaan de interviews wel over kleur en/of kleuren/schilderen. Dus toch wel redelijk toepasselijk in het magazine.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in het tijdschrift.
Aangezien ik Olivier B. Bommel erg leuk vind, wist ik dus meteen welke 2 platen ik ging kleuren voor de review. Dat werden dus 2 Olivier B. Bommel platen. Ik heb de eerste plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij met verschillende merken potlood gekleurd, te weten Faber castell Polychromos, Koh-I-Noor Polycolor en Caran d’ache Pablo potloden. Alle 3 deze merken kleurden werkelijk erg fijn op dit papier. Om dat het papier wat grover is, blijf je na het kleuren wat witte puntjes zien, om dit weg te krijgen heb ik de kleurplaat nabewerkt met een doezelaar en geurloze terpentine. Ik vond het erg leuk om deze plaat te kleuren en ben dan ook blij met het resultaat.

SAM_0070
Hierna heb ik nog een plaat van Olivier B.Bommel gekleurd. Deze keer heb ik met stift gekleurd en heb gekozen voor Tombow ABT Dual Brush Pens, Faber Castell Pitt Artist Pens en Sakura Koi Coloring Brush Pens. Ik heb bewust verschillende materialen gebruikt om te kijken hoe ze op het papier werkten. En ook stift kleurde erg goed op het papier. De inkt trekt mooi in het papier en de kleuren worden mooi weergegeven. Ik merkte wel dat de Sakura Koi coloring brush pens doordrukten. De Tombow abt dual brush pens drukten alleen door als ik meerdere lagen over elkaar heen kleurde. Echter het resultaat ben ik best trots op.

SAM_0071

Conclusie: Het tijdschrift groeit nog steeds. Je merkt dat de uitgever toch iets met de tips van zijn lezers doet. De kleurplaten in deze editie vond ik sommigen persoonlijk ietwat kinderlijk, echter vond ik het wel passen in het magazine. Door dat er een groot interview en informatie over het kleurboek van Fiep Westerdorp instaat, is het ook logisch dat er platen van deze illustrator geplaatst worden. Ik merk wel dat de Kleurglossy groeit en qua artikelen volwassen wordt.

Gegevens van dit tijdschrift:
Titel: Kleurglossy
Uitgever: Uitgeverij Personalia en BBNC uitgevers
Verschijningsfrequentie: 4 x per jaar
Losse prijs: € 8,95
Abbonementsprijs: € 49,50 per jaar

De kleurglossy is verkrijgbaar, daar waar ze tijdschriften verkopen, bij Kleurglossy of bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *