Gothic coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0049

Van Selina Fenech ontvingen wij het boek Gothic coloring book om een recensie over te schrijven. Hier willen we Selina Fenech hartelijk voor bedanken.

SAM_0056

Informatie die te vinden is op internet(vrij vertaald): Dit boek met een formaat net iets kleiner dan a4 bevat 25 kleurplaten van Selina Fenech met magische vrouwen, draken, heksen en donkere engelen.
Het papier is van een goede witte kwaliteit, het is enkelzijdig bedrukt.
Bonus: Dit boek bevat 2 volledige sets van de 25 kleurplaten. Dus een totaal van 50 platen om te kleuren.  

Toen ik dit boek in handen kreeg was ik blij verrast. De voorkant straalt iets mysterieus uit. De plaat die op de kaft staat vind je ook terug in het boek als in te kleuren plaat.

Ik zal eerst wat voorbeelden uit het boek laten zien, zodat je een idee krijgt wat voor platen je in dit boek kunt verwachten.

Wat in dit boek wel apart is, is dat alle platen 2 maal erin zitten. Selina Fenech heeft dit bewust gedaan, aangezien ze als artiest weet dat je heel vaak zoiets hebt van ik had dit toch net iets anders moeten doen, of dat je een plaat met ander materiaal nogmaals zou willen proberen, dit kun je dus nu doen.

SAM_0048

Ik weet zelf niet of ik gauw twee maal dezelfde plaat zou kleuren, echter aangezien we met 2 man hier kleuren is dit ideaal om beiden de platen te kunnen kleuren. Ik hoor ook vaker dat mensen graag een plaat nogmaals zouden willen kleuren dus nog niet zo’n slecht idee.

Ik ben zelf natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek. Omdat ik een grondige test wilde doen heb ik bij het kleuren met stift verschillende merken gebruikt. Ik heb de Faber castell Pitt brush pens, Tombow ABT Dual brush pens, Zig clean color brush pens en de Sakura Koi coloring brush pens. Wat meteen opviel is dat alle stiften doordrukken. Het papier is niet erg dik, maar kleurde wel heel erg fijn. Ik zou voor de zekerheid wel even een papiertje er achter leggen, de pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt maar om doordrukken op de volgende plaat te voorkomen. De kleur wordt mooi weergegeven, en ook de inkt droogde mooi en bleef mooi binnen de lijntjes. Ik ben dan ook best tevreden over deze plaat.

SAM_0050

Hierna heb ik een plaat gekleurd met potlood. Hier heb ik de Faber Castell polychromos potloden en de Caran d’ache pablo potloden voor gebruikt. De potloden gaven hun pigment erg makkelijk af en ook bij weinig druk had je nog voldoende pigment op de plaat. Ik heb op sommige stukken bewust wat meer druk gebruikt en ook hechtte het pigment nog goed aan het papier. Ook nabewerken met de Koh-I-Noor blenderpotlood ging zonder problemen, net als het bewerken met terpentine en een doezelaar. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat van deze plaat.

SAM_0051

Conclusie: Ik kan alleen maar positief zijn over dit boek, de platen zijn, vind ik persoonlijk erg leuk, en het papier kleurt echt heerlijk. Stift drukt dan wel door, echter doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, is dit geen enkel probleem. Al zou ik wel voor de zekerheid een leeg vel papier erachter leggen om doordrukken op de volgende plaat tegen te gaan. Dat alle platen 2 maal in het boek staan is een leuk extraatje, echter ik persoonlijk had dan liever 50 unieke designs gehad. Ik kan de redenering van Selina Fenech wel goed begrijpen, dat je een plaat soms met ander materiaal of dat een huisgenoot de plaat ook zou willen inkleuren. Al met al kan ik alleen maar zeggen, als je van dit soort platen houdt is dit boek zeer zeker een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gothic coloring book
Illustrator: Selina Fenech
Uitgever: Fairies and Fantasy Pty Ltd Afmetingen: 216 x 279 x 6mm
Aantal pagina’s: 108 pages
Afmetingen: 216 x 279 x 6mm
ISBN: 9780994355461
Prijs: € 11,41

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bookdepository.

One thought on “Gothic coloring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *