Japanese designs Artists colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Een prachtig boek om te reviewen hebben we gekregen van Uitgeverij Pepin Press. Hiervoor willen we Pepin Press natuurlijk hartelijk bedanken.

Op het internet heb ik de volgende informatie gevonden over dit boek.
PEPIN®Artists’ Colouring Books – deze prachtige kleurboeken voor volwassenen bevatten 16 grote vellen professioneel zuurvrij tekenpapier (25 x 34,5 cm, 180 g/m2), geproduceerd door de beste papierfabriek van Nederland. Het papier is geschikt voor vele kleurtechnieken, zoals potlood, pastel, viltstift, ecoline, aquarel en gouache. De ontwerpen zijn gedrukt in fijne lijnen die, afhankelijk van de gekozen techniek (en), bijna niet zichtbaar zijn na het inkleuren. Het papier is uitstekend geschikt om ingelijst en opgehangen te worden en blijft zeer lang mooi.

Het is inderdaad een prachtig boek van groot formaat. Het papier voelt erg stevig aan en er staan mooie platen in die gedrukt zijn op enkelzijdig bedrukt papier. Dit is altijd een voorkeur als je met verschillende kleurmaterialen wilt werken. De tekeningen in dit boek zijn door de tekenaar erg zacht gehouden zodat de lijnen bijna niet opvallen als je ze gekleurd hebt. Ik blader door het boek en laat jullie een paar voorbeelden zien.

Dit papier lijkt me uitermate geschikt voor aquarelpotloden. Dus die ga ik dan ook als eerste proberen. Heb gekozen om te kleuren met een combinatie van Faber castell albrecht durer en de Caran d’ache prismalo. Samen met de Caran d’ache waterbrush is dat een fijne combinatie om mee te werken. Het pigment hecht erg goed vast aan dit papier en zodra ik het pigment aanraak met de waterbrush vloeit het prachtig uit. De kleuren mengen zich prima en het is dan ook erg leuk om te doen. De kwaliteit van dit papier is super. Het bobbelt niet en blijft in goede staat ondanks dat het vochtig van het water word. Kan niets anders zeggen dan dat ik deze met veel plezier heb gekleurd.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik ingekleurd met de water gedragen Tombow ABT brush. Deze stiften zijn ook best vochtig maar ook dit is geen enkel probleem. De inkt vloeit mooi in de lijnen en de kleuren blijven prachtig fel. Doordrukken van de inkt is bij dit dikke papier geen sprake van. Deze plaat vond ik erg leuk. Door steeds meer vakjes te kleuren word het een mooi geheel. De afbeelding van de vis krijgt meer vorm en aan het einde is hij prachtig. Heb er daarom ook voor gekozen om hem zo te laten en niet verder in te kleuren. Dat zou de vakjes laten wegvallen en dat vind ik zonde.

foto 7

De voor en nadelen van dit boek op een rijtje.. Het is me opgevallen dat de meeste aquarelverf, aquarelpotlood, stiften en markers erg fijn zijn vooral voor dit papier. Gewone potloden zou kunnen maar is echter een stuk minder omdat het pigment niet in de grove structuur komt. Zie de foto met een laagje potlood. Blenden of doezelen met blendvloeistof is dan een optie. Dan word het wel egaal van kleur.

foto 8

De pagina’s zijn enkel bedrukt en zijn gemakkelijk uit het boek te halen voor verdere doeleinden. De lichte lijnen vind ik persoonlijk erg fijn. Het oogt zachter dan die harde zwarte lijnen. Kortom een echt fijn boek voor kleurders die graag met aquarel of stift materialen werken. Het formaat van de platen is prima. Een aanrader dus uit mijn oogpunt bekeken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Japanese designs Artists colouring book
Illustrator: Pepin van Rooijen
Uitgever: The Pepin Press
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 10 x 346 x 254 mm
ISBN:9789460098055
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *