Turkish designs postcard colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

We kregen dit leuke ansichtkaarten boek van Uitgeverij Pepin Press om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie die ik gevonden heb over dit boek op internet (vrij vertaald):
Dit boek uit onze Postcard Colouring Series bevat 20 typisch Turks ontwerpen van wijnstokken, bloemen, composities en geometrische ontwerpen. De kleur kaarten zijn gemaakt van de fijnste 250 gsm zuurvrij aquarelpapier, geschikt voor een breed scala van technieken. Zoals kleur potlood, krijt, pastel, inkt, aquarel materialen, enz. Pepin Postcard Kleurboeken komen overeen met de kwaliteit van de beste professionele aquarel papier. Om de beste resultaten te krijgen, raden wij u aan, hoogwaardige kleurmaterialen te gebruiken.

Een verrassend leuk boekje met 20 verschillende ansichtkaarten om te kleuren. De designs zijn allemaal gebaseerd op Turkse invloeden. Het papier is iets gelig van kleur en voelt mooi dik aan. Wat opvalt is dat de kaarten veel gedetailleerd kleurwerk hebben. Dus fijn kleurmateriaal is gewenst om deze kaarten in te kleuren. Zoals op de achterzijde word vermeld kun je op dit papier met veel materialen werken. Of dat ook zo is ga ik eerst testen voor jullie. Voordat ik begin laat ik eerst een paar voorbeelden uit dit boekje zien.

Mijn eerste testkaart heb ik ingekleurd met de Tombow ABT brush. Deze waterbasis inkt drukt niet door. Het is wel erg moeilijk om deze inkt tussen de lijnen te houden. De kleurpigment blijft wel mooi maar er zitten lichte ribbeltjes in dit papier, waardoor de inkt de neiging heeft om door te lopen over de lijnen. Het droogt na mijn zin ook niet erg mooi op zoals vooral te zien is in de buitenste rand. Ik heb de binnenkant afgewerkt met pastelpotlood. Die hecht daar in tegen wel weer erg fijn.

foto 6
Op de volgende ansichtkaart kun je zien dat dit aquarelpapier beter geschikt is voor mijn volgende test materiaal. Ik heb deze gekleurd met de Neocolor 2 crayons. Deze zijn erg fijn en lossen gelijk op zodra ik er met mijn waterbrush op kom. Nu blijven de kleuren wel mooi tussen de lijnen en pigment vloeit soepel uit. Je kunt makkelijk meerdere malen over het zelfde stukje gaan om licht en donkerder te maken. Het papier blijft mooi vlak en bobbelt, ondanks het water gebruik, niet.

foto 7
Tot slot wilde ik toch ook nog een plaat met gewoon potlood proberen. Ook dit word aangeraden op de achterzijde. Ik zelf vind dat je met potlood er wel in kan kleuren. Ik heb de Derwent coloursoft potloden gebruikt. Het pigment hecht goed. Omdat het papier ribbeltjes heeft zie je wel hier en daar witte stukjes ertussen waar het pigment niet bij kon komen. Dit is echter op te lossen door erna de plaat te blenden. Dan word het geheel egaal.

foto 8

Concluderend kan ik zeggen dat het een erg leuk boek is met leuke verschillende kaarten. Leuk om na het kleuren te versturen. Ook het mooie dikke papier is fijn om te bewerken met vooral aquarelmaterialen. Potlood gaat ook goed, maar om mooi resultaat te krijgen, is blenden aan te raden. Stift op waterbasis vind ik persoonlijk geen goede werking hebben op dit papier. Het is wel precieze werk op sommige kaarten maar dat is juist erg leuk vind ik. Dit boek is er in verschillende uitvoeringen en leuke andere landen. Een aanrader voor kleurders die van werken met aquarelmaterialen houden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Turkish Designs – Postcard Colouring Book
Illustrator: Pepin van Rooijen
Uitgever: The Pepin Press
Aantal pagina’s: 20
Afmetingen:12 x 152 x 108 mm
ISBN: 9789460096105
Prijs: € 9,95

Dit kaartenboek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *