Carnet de coloriage fleurs

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Carnet de Coloriage fleurs kaft

Van uitgeverij Clairefontaine ontvingen we een reviewexemplaar van Carnet de Coloriage Fleurs, waarvoor wij ze hartelijk bedanken.

Dit is onderdeel van een serie “Carnet de Coloriage” dat niet meer dan “kleurboek” betekent. Een eenvoudig uitgegeven serie zonder afzonderlijke titels. Op hun website noemen ze dit deel “Fleurs” (bloemen).

Op Internet is hierover geschreven: “Dit kleurboek met als thema bloemen is bedoeld voor volwassenen: kleuren en tekenen om te ontstressen! Het spreekt diegenen aan die hun innerlijke kind nog behouden hebben. Dit boek bevat 36 pagina’s en meet 20 x 20 cm.

Dit is het tweede boek uit deze serie dat ik bespreek en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit. Hier zie je hoe eenvoud en kwaliteit goed samen kunnen gaan.

In het boek zijn 36 kleurplaten opgenomen die mooi getekende bloemen en bladeren bevatten. Jammer genoeg blijft de tekenaar anoniem. Het boek is niet enkelzijdig gedrukt. Ik zou alcoholmarkers daarom niet aanraden. De pagina’s laten zich goed volledig openen zodat het bindwerk niet hindert bij het kleuren.

Deze twee platen geven een indruk:

De materialen die ik gebruikt heb zijn kleurpotloden, stiften en Inktense potloden. Daarvan heb ik als eerste kleurpotloden gebruikt: Prismacolor Premier potloden. Deze gingen heel goed op het papier dat een beetje grof is en daardoor wat meer wit van het papier laat zien na kleuren dan meestal het geval is, maar met een blenderpotlood was dit snel opgelost en ontstond een mooi egaal geheel. Kleuren liepen mooi in elkaar over. Voor de achtergrond heb ik een Bruynzeel Design Colour kleurpotlood gebruikt en dit geblend met terpentine hetgeen moeiteloos ging.

Carnet de Coloriage fleurs potlood

De volgende plaat heb ik met Tombow Dual Brush stiften gekleurd. Dit ging heel mooi. Het papier verdraagt meerdere lagen zonder beschadigd te raken en de stiften kleurden opvallend goed streeploos. Van doordrukken was geen sprake en de kleuren bleven mooi helder. Ik vond het bijzonder leuk om te werken met deze stiften in dit boek.

Carnet de Coloriage fleurs stift

Tenslotte heb ik een plaat ingekleurd met Derwent Inktense potloden. Ik was benieuwd naar het werken met water in dit boek, in het vorige boek uit deze serie had ik dat nog niet gedaan. Maar ook hier niets dan lof over dit papier. De inkt, eenmaal nat geworden, straalde helder en liet zich moeiteloos uitvegen. Het papier bolt nauwelijks op en zelfs de fijne lijnen van de nerven in de bladeren kon ik met een kwast inkleuren zonder dat de inkt over de lijnen kwam. Echt mooi papier voor aquarelleren. De achtergrond heb ik met een Stabilo Carbothello pastelpotlood gedaan. Ook dat ging uitstekend. Het pastel pakt erg goed en liet zich goed uitwrijven met een doezelaar.

Carnet de Coloriage fleurs inktense

Ik kan alleen maar vol lof zijn over ook dit deel uit de serie Carnet de Coloriage. Een compliment voor deze uitgever is dan ook op zijn plaats: een eenvoudig uitgevoerd boek maar met superieur papier.

Gegevens van dit boek:
Titel: Carnet de coloriage fleurs
Publisher: Clairefontaine
Afmetingen: 19,7 x 0,5 x 20 cm
Prijs: € 4,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij La Couronne du Comté.

One thought on “Carnet de coloriage fleurs

  1. Voor dat geld kan je toch geen miskoop doen!! Alleen beginnen dubbelzijdige kleurboeken met wat dunner papier me wat tegen te staan. Luxe probleem ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *