Tree of life advanced colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1
Van Salariya hebben wij het boek Tree of life advanced colouring gekregen om er een review van te maken. Natuurlijk willen wij Salariya hartelijk bedanken voor het ontvangen boek.

Informatie die je kunt vinden op internet: Het “Tree of Life Advanced Colouring Book”biedt een creatieve manier om te ontspannen en relaxen, het hoofd leeg te maken, concentratie verhogen en een creativiteit in je losmaken die de artiest in je geweldig zal vinden. De mooie lijn tekeningen van uit de natuur zijn zorgvuldig getekend, zodat je ze kunt inkleuren en zo de tekening eigen kunt maken.
In het boek vind je geweldig gedetailleerde tekeningen van de flora en de fauna geinspireerd op het concept van de Tree of life… Deze tekeningen wachten allemaal om ingekleurd te worden.
Ontspan door het kleuren van de tekeningen met deze fijn gedetailleerde tekeningen. Je zult merken dat dit een geweldige manier is om creatief te zijn en tegelijkertijd te relaxen en te ontspannen.

  • Ingewikkelde lijntekeningen
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Mooie ingewikkelde platen
  • Mediatief en ontspannend
  • De stevige voor en achterkant bieden een goede basis om te kleuren.

Zoals ik al eerder aan gaf in een review, van dezelfde uitgeverij, hou ik van deze boeken. Ze hebben een bijzonder dikke prachtige kaft. Ik hou er van. Maar dat is persoonlijk.
Het papier voelt goed en stevig aan en is wit van kleur. Het papier is aan beiden kanten bedrukt en de tekeningen lopen soms door op 2 pagina’s waardoor het een geheel wordt. Maar niet allemaal, wel typisch aan het boek is, dat bijvoorbeeld de rechter pagina de afbeelding in het groot staat en op de linkerzijde in het klein. Ik heb er een foto van gemaakt.

foto 2
Er staan moeilijke, fijne platen in maar ook wat grovere platen.
De pagina’s zijn allemaal helemaal bedrukt.
Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat, een zwangere vrouw/boom, heb ik gekleurd met potloden. Ik heb hiervoor de Faber Castell Polychromos en de Koh-I-Noor Hardmuth gebruikt. Ook heb ik de blenderpotlood van prismacolor gebruikt. De beide potloden doen het super op het papier. Het is wel aan te raden om een velletje keukenrol over de gekleurde stukken heen te leggen, je veegt het namelijk zo van het papier af. Ik kan niet meteen zeggen dat het aan het papier ligt, het kan liggen aan je potloden zelf maar ook aan de vetheid je huid. Dus voor het geval dat, zeker aan te raden.

foto 9

Mijn laatste plaat heb ik gekleurd met stiften van allerlei merken, Faber Castell pitt brushpen, Stabilo, Crayola, Koi Sakura brushpennen en de achtergrond heb ik gekleurd met Koh-I-Noor Hardmuth omdat ik een iets lichtere achtergrond wilde dan met stift. De stiften doen het prima op het papier en het drukt ook niet door. Je kunt dus makkelijk de andere pagina ook nog kleuren. Totaal geen last van oneffenheden op het papier. De potloden doen het ook goed maar let wel op het papiertje erover heen zoals ik eerder schreef bij mijn plaat met potlood.

foto 10

Als conclusie kan ik zeggen dat ook dit een prachtig boek van deze serie is. Mooie dikke chique kaft en goed papier. Stiften doen het prima en drukken niet door. Potlood gaat ook goed, maar maak daarbij gebruik van je papiertje. De platen zijn druk en divers, grof maar ook fijn. Erg leuk vind ik dat dezelfde plaat zowel fijn als grof gedrukt is en je zelf kan beslissen wat je wilt kleuren.
Een boek waarvan ik volmondig kan zeggen… zeker een aanwinst voor je collectie kleurboeken!

Gegevens van dit kleurboek:
Titel: Tree of Life advanced coloring book
Illustrator: David Stewart
Uitgever: The Salariya book Company
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 16 x 215 x 280 mm
ISBN: 9781910706527
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *