Prismacolor premier potloden

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1Informatie die te vinden is op het internet over dit potlood. (vrij vertaald): De Prismacolor zijn zo zacht en gedragen zich veel anders in tegenstelling tot alle andere kleurpotloden op de markt. Ze zijn bijna hun eigen kunst medium geworden. Ze verheffen de kunst van het tekenen met kleurpotloden . Bij correct gebruik , kan Prismacolor tekeningen op het uiterlijk van een schilderijlijken. In feite , wanneer lagen worden opgebouwd , lijkt het wel op technieken in olieverf . Deze hoge kwaliteit, populaire kleurpotloden zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.. Kleuren omvatten primaire tinten, middentonen, neons en metallic. Ze hebben een zachte punt en je kunt ze mengen. Hun permanente pigmenten in wax vervagen niet. De wax stift is omhuld met cederhout.

De inhoud van mijn test doos is 36 stuks. Na mijn beleving zijn dat er om te starten genoeg.
Het zijn de kleuren die je het meeste gebruikt en ze zijn ook onderling nog te mengen.
Wat gelijk opvalt als je er mee gaat kleuren is het waxachtige gevoel. Ze kleuren erg makkelijk en zijn heerlijk zacht. Dat vind ik in ieder geval een pluspunt. De plaat die ik er mee gekleurd heb, ging erg goed met deze potloden. De kleuren zijn fel van kleur en geven hun pigment goed af. Ze glijden over het papier. Om te blenden zijn ze erg fijn en dan, vind ik ze ook het mooiste effect hebben.

foto 2

Doordat ze zacht kleuren en de punt een beetje op een wasco krijtje lijkt moet je wel voorzichtig met de punt omgaan. Druk zetten is bij dit potlood niet de bedoeling. Wil je een egaal effect krijgen zul je meerdere lagen over elkaar moeten aanbrengen. De eerste laag laat toch nog wel een aantal witte puntjes van het papier doorschemeren.

foto 3

Maar zoals op de volgende foto te zien is gaat dat makkelijk weg als je een tweede laag aanbrengt.
je kunt er dan voor kiezen om iets minder druk aan het einde te zetten zodat je een kleurovergang krijgt.

foto 4

Vind je het mooi om hem helemaal egaal te maken dan kun je eventueel nog een laag aanbrengen maar je kunt ook kiezen om het gekleurde vlakje te blenden, of zoals ik gedaan heb, met een alcoholmarker het geheel te blenden. Het pigment vloeit dan helemaal mooi dicht.

foto 5

Aan te raden is om ze met een gewone hand puntenslijper te slijpen. Ze zijn erg zacht en met een andere puntenslijper zouden ze sneller kunnen breken.
Ik persoonlijk vond het erg fijn om er mee te kleuren. Al is dat persoonlijk natuurlijk. Het beste is om ze zelf te testen en te ondervinden hoe ze voelen en kleuren. Het is een prachtig potlood met een kleine gebruiksaanwijzing. Je houd ervan of helemaal niet. Minpuntje is dat ze niet los te koop zijn. Er zijn natuurlijk ook kleinere dozen als je ze toch eens wilt proberen. Je moet wel van laagjes kleuren houden dan heb je er een klasse potlood bij.

7 thoughts on “Prismacolor premier potloden

    1. Ja met de blender van alcoholmarkers kun je potloden licht blenden. Door met de blender van de alcoholmarkers over het gekleurde heen te gaan wordt het gekleurde meer een geheel. Ik hoop dat duidelijk is wat ik bedoel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *