Wat inspireert jou? kleurboek

SAM_0040

Van Harper Collins ontvingen wij het boek Wat inspireert jou? kleurboek van Kelsey Montague. Wij willen Harper Collins hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over dit boek: Kelsey Montague, wereldberoemd dankzij haar unieke mix van streetart en social media, creëert prachtige muurschilderingen, waarbij voorbijgangers onderdeel worden van het kunstwerk. Het resultaat wordt gedeeld op social media via #whatliftsyou. Wat inspireert jou? bevat niet alleen haar prachtige kunstwerken, maar gaat een stap verder. Op elke pagina word je namelijk uitgedaagd om het kunstwerk tot leven te brengen, en om het resultaat te delen met de wereld om je heen. Origami, maskers, waaiers: het boek bevat allerlei creatieve 3D-elementen die je kunt inkleuren en waarmee je je eigen kunstwerk kunt maken. Kelsey Montague opereert op het snijvlak van illustraties, kunst in de openbare ruimte, interactieve designs en social media. Met haar 25.000 volgers op Instagram communiceert ze over hoe ze kunst verweeft met het dagelijks leven.

Dit boek heeft, vind ik zelf, een chique uitstraling door de zwarte kaft met de gekleurde vleugels erop. Als je door het boek heen bladert valt meteen op dat het opgedeeld is in vier hoofdstukken.
Namelijk:

  • Kleur je wereld en lijst hem in
  • Deel je dromen
  • Wat ontbreekt er nog?
  • 3D-kunst

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien, uit ieder hoofdstuk 1 voorbeeld.

Wat ook meteen opvalt bij dit boek is dat het boek uitscheurbare pagina’s bevat. Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat een deel van het boek dubbelzijdig bedrukt is, dus als je dan de pagina uitscheurt en bijvoorbeeld in wilt lijsten of weg wilt geven dat je dan de  plaat aan de achterkant ook kwijt bent.

Ik ben eerst begonnen met een plaat te kleuren uit het hoofdstuk “Kleur je wereld en lijst hem in”. Ik heb deze plaat gekleurd met Faber Castell Polychromos potloden.  Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment werd erg goed afgegeven en nadat ik stukken nabewerkt heb met een doezelaar en geurloze terpentine lijkt het of de kleur nog meer uit komt in deze plaat. Ik vind hem dan ook best goed gelukt.

SAM_0041wm

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren uit het hoofdstuk “Wat ontbreekt er nog?” Dit hoofdstuk heeft als ondertitel Wees Creatief en maak de tekening af. Ik heb een tekening met hartjes gekozen, maar wist niet zo goed wat ik hier nog erbij zou moeten tekenen, dus dit heb ik ook niet gedaan. Ik heb deze plaat gekleurd met Tombow ABT Dual brush pens en Sakura koi coloring brush pens. De stiften kleurden erg goed op dit papier, echter drukten de stiften wel door op dit papier en is de achterkant niet meer te kleuren. De achterkant van deze plaat was toevallig het begin van het hoofdstuk, maar blijft toch zonde. Het papier hield zich wel heel erg goed. Ondanks dat de stiften op waterbasis zijn had het papier absoluut geen last van bobbelen. Ik vind het resultaat wel leuk geworden.

SAM_0042wm

Aangezien in het hoofdstuk “3D-kunst”de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, vond ik dit ideaal om uit te testen hoe alcoholmarkers zich op dit papier zouden gedragen. Ik was aangenaam verrast. Ik heb de Winsor & Newton Brushmarkers gebruikt en die kleurden fantastisch op dit papier. De inkt bleef mooi op zijn plek en je had dus absoluut geen last van bloeden. Natuurlijk drukt het wel door, maar, zoals gezegd, zijn in dit hoofdstuk de pagina’s enkelzijdig bedrukt dus ideaal voor alcoholmarkers. Je kunt de platen uit dit hoofdstuk uitknippen en bijvoorbeeld gebruiken voor Origami of andere knutselwerken. Dit heb ik niet gedaan.

SAM_0043wm

Conclusie: Dit boek is geschikt voor verschillende materialen. Stift drukte helaas wel door, maar er staan enkele platen in, die enkelzijdig bedrukt zijn, dus deze kun je heel goed kleuren met stift of alcoholmarkers. Het papier houdt zich heel goed met stift en/of alcoholmarkers, ook als je meerdere malen over 1 plek gaat. De platen die in het boek zijn, zijn van heel druk tot rustiger, wat dit boek geschikt maakt voor bijna iedereen. Ik vond het een erg leuk boek en heb met plezier hier in gekleurd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat inspireert jou? Kleurboek
Illustrator: Kelsey Montague
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 12 x 227 x 227 mm
ISBN: 9789036000246
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Harper Collins of Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *