Lamy Plus potloden

lamy-plus-kleurpotloden-doos-24

Van La Couronne du comte ontvingen wij deze set Lamy plus potloden om uit te testen. Hier willen we La Couronne du Comte hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over deze potloden: LAMY plus is het kleurpotlood voor alle leeftijdsgroepen vanaf 6 jaar. De slanke, driehoekige vorm geeft een aangenaam tekengevoel. 1222008

Deze set bevat 24 kleurpotloden in een kartonnen verpakking.

Kenmerken LAMY plus
– Het potlood heeft een diameter van 8,5 mm en een dikke kleurstift met een diameter van 4 mm;
– Ergonomische driehoeksvorm;
– Mat oppervlak voor een stevige grip;
– Bijzonder breukvast;
– Zeer briljante kleur en zuinig in gebruik door hoog dekvermogen;
– Watervast.

Ik was wel erg benieuwd naar deze potloden, ik had hier in het verleden al mooie creaties mee gezien. Dus toen dit doosje binnen kwam meteen uitgepakt. Wat meteen opvalt is dat de potloden een behoorlijk dikke kern hebben. En ze zijn dikker dan andere potloden. Hierdoor liggen ze ook heel anders in de hand.

Om aan de potloden te wennen ben ik eerst een plaat gaan kleuren uit het enige echte mandalakleurboek om te versturen. De potloden kleuren op dit papier fijn. Je merkt dat de kleurafgifte heel erg goed is. De kleur is ook bij weinig druk goed. Wel merk ik dat ik door de dikke kern die in het potlood zit eerder geneigd om het potlood te slijpen om een scherpe punt te behouden. Maar ik ben meer dan tevreden met dit eerste resultaat.

SAM_0042Wm

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren uit “Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis”. Ik heb bij dit boek een drukke plaat uitgezocht waarbij ik alle kleuren uit kon testen (behalve het witte potlood). Ik heb hier het gekleurde wel nabewerkt met de Derwent blenderpen, aangezien er erg veel wit door het gekleurde heen bleef komen, dit vond ik niet zo mooi, en deze potloden zijn dus heel erg geschikt om na te bewerken. Je kunt eventueel ook in laagjes werken. maar ik heb hier gekozen voor nabewerken. Het resultaat wordt dan erg mooi.

SAM_0043wm

Hierna heb ik een plaat gekleurd uit het 5e enige echte mandalakleurboek. Op dit papier hecht het pigment van deze potloden ook heel erg goed, echter had ik hier ook dat er wit van het papier door heen kwam en heb ik deze dus ook nabewerkt, deze keer met een doezelaar en geurloze terpentine. Hierdoor krijg je een erg mooi en egaal geheel. Doordat deze potloden behoorlijk vettig zijn, zijn deze heel echt geschikt om na te bewerken.

SAM_0045

Als laatste heb ik nog een plaat gekleurd uit “In de pocket Natuur”. Ik wilde graag weten of je met deze potloden ook in lagen kon kleuren. Ik heb eerst de eerste laag aangebracht. Deze bewerkt met een doezelaar en geurloze terpentine, en hierna heb ik de volgende laag, de aanzet van de donkere lijnen aangebracht. Dit ging allemaal zonder problemen. Het voelde echt aan alsof de donkerdere kleur opgenomen werd door de lichtere kleur. De donkerdere kleur heb ik niet meer nabewerkt, aangezien ik dit niet nodig vond. Ik ben erg blij met dit resultaat.

SAM_0041wm

Conclusie: De Lamy plus potloden zijn vette potloden en dat merk je ook als je er mee kleurt. Ik, persoonlijk vind het bij de meeste papiersoorten wel mooier om na te bewerken met bijvoorbeeld een doezelaar en geurloze terpentine. Hierdoor verdeel je het pigment van deze potloden ook beter. Met deze potloden kun je erg goed in laagjes werken. De laag lijkt zich te verbinden met de laag eronder. Deze set bevat de standaardkleuren dus kan heel goed als beginnersset gebruikt worden, maar is ook heel mooi als aanvulling op de collectie.

Deze potloden zijn in verschillende sets te koop bij La Couronne du Comte.

One thought on “Lamy Plus potloden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *