Kleur je kalm

Kleur je kalm kaft

Van uitgeverij Harlequin Kleurboeken ontvingen we een reviewexemplaar van “Kleur je Kalm” waarvoor we hen hartelijk danken.

Op Internet is het volgende over dit boek te vinden: Met het Kleur je Kalm-kleurboek kun je helemaal tot rust komen. De eenvoudige maar boeiende patronen zorgen voor innerlijke kalmte en harmonie.
Verlies jezelf in de prachtige speciaal ontworpen patronen en vormen, en Kleur je Kalm!

Dit kleurboek op (bijna) A4 formaat is in januari van dit jaar verschenen en bevat 31 tekeningen op enkelzijdig gedrukt papier. De tekeningen zijn vrij doorsnee, ik heb ze al vaker voorbij zien komen in kleurboeken. Dat vind ik jammer want ik denk dat dat voor veel kleurders geldt. Aan de andere kant zal dit boek dan misschien juist beginnende kleurders aanspreken. Daar lenen de platen zich ook voor; ze zijn duidelijk getekend met dikke lijnen.

Het papier voelt stevig aan en leek mij veelbelovend. Dat bleek niet helemaal uit te komen, daarover dadelijk meer.

Ik heb twee platen in dit boek ingekleurd, waarvan de eerste met Bruynzeel Design Colour kleurpotloden. Ik was eerst begonnen met een andere plaat en gebruikte Prismacolor Premier kleurpotloden maar daar ben ik mee gestopt want er kwam zoveel residu van de potloden dat er voortdurend vlekken ontstonden.

De Bruynzeel Design kleurpotloden bleken gelukkig een stuk beter te gaan. Bij deze had ik totaal geen last van los gruis van de potloden en zonder te blenden kon ik een mooi egaal geheel krijgen. De kleuren zien er helder uit. Gummen bleek het papier ook goed te verdragen zonder te beschadigen. Aan het inkleuren van deze plaat heb ik dan ook veel plezier beleefd.

Kleur je Kalm potlood

De tweede plaat heb ik met Tombow Dual Brush stiften ingekleurd. Wat ik niet verwacht had was dat het kleuren met deze stiften moeizaam ging op dit papier. De inkt wordt behoorlijk opgezogen, zozeer zelfs dat het doordrukt naar de achterzijde van het papier. Op zich is dat niet erg, zeker niet bij een enkelzijdig gedrukt boek zoals dit, maar de inkt wordt direct opgenomen in het papier en daardoor zie je bij uitstrijken elke streep. Iedere nieuwe aanzet van de stift is ook duidelijk zichtbaar. Wil je een enigszins mooi resultaat krijgen is het daarom nodig om minstens twee tot drie lagen aan te brengen. Het papier verdraagt dit gelukkig wel maar het kleuren is op die manier moeizaam en niet prettig vind ik.

Kleur je Kalm stift

Concluderend kan ik dan ook zeggen dat ik dit geen prettig papier voor stiften vind. Ik vond het bepaald geen ontspannend werk en dat kan niet de bedoeling zijn van een kleurboek dat de titel “Kleur je Kalm” draagt. Aan de plaat met kleurpotloden heb ik daarentegen wel, zij het na van potloodmerk gewisseld te hebben, plezier beleefd. Een eenvoudig boek voor beginnende kleurders die met potlood willen werken. Ik zou de uitgever aanraden om het gebruikte papier nog eens onder de loep te nemen.

Gegevens van het boek:
Titel: Kleur je kalm
Illustrator: Kyle Craig
Uitgever: Harlequin kleurboeken
Aantal pagina’s: 68
Afmetingen: 6 x 280 x 210 mm
ISBN: 9789036000253
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaat bij Harlequin en Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *