Traditional Dutch tiles colouring cards

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van PepinPress kregen we dit leuke kaartenboek om er een recensie over te schrijven. We bedanken Pepin Press hier hartelijk voor.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek:
Deze boeken zijn gedrukt op 250 g/m2 speciaal zuurvrij aquarelpapier. Hier kun je dus gerust aquarelverf op gebruiken. Fijne dunne voorgedrukte motieven op elke kaart.
Deze boekjes hebben 20 vellen met verschillende ontwerpen. Deze platen kun je dus ook gebruiken als een kaartje en opsturen. Ze passen in de standaard vierkant enveloppen van 16 x 16 cm.

Bij het ontvangen van dit boek viel me gelijk op dat het erg stevig was. Niet alleen de dikte van het papier, maar ook aan de achterkant een stevig karton waardoor je ook op schoot of op reis makkelijk kunt kleuren.
Al de 20 platen die er in staan zijn echte Hollandse taferelen. Erg mooi getekend met leuke details. Ze zijn makkelijk uit het boek te halen om weg te geven of in te lijsten. Kan niet wachten om ze te gaan testen maar eerst maar eens beginnen met een kijkje aan de binnenkant.

Bij de eerste kaart heb ik gebruik gemaakt van de Staedtler ergosoft potloden. Deze potloden zijn iets wasachtig en leken me geschikter om op het iets grovere aquarelpapier te testen. Ik moet eerlijk zeggen dat potlood niet echt de meest mooie uitwerking heeft op dit papier. Het pigment vult niet helemaal alle groefjes van het papier op waardoor er witte vlekjes ontstaan in het gekleurde vlak. Persoonlijk vind ik dat niet zo mooi daarom heb ik daarna gebruik gemaakt van de Spectrum noir blender. Het pigment is daardoor mooi egaal opgedroogd.

foto 6

Deze plaat heb ik ingekleurd met de Faber castell albrecht durer. Meteen merk je duidelijk dat dit papier dus echt bedoeld is voor een aquarelpotlood. De aangezette lijnen vloeien erg makkelijk uit met de waterbrush. Het pigment lost zich super op en verdeelt zich erg fijn over het papier. Je merkt dat het kwaliteitspapier is voor water gedragen kleurmaterialen. Geen hobbels of bobbels, het blijft in goede staat. Het was een plezier om deze te maken.

foto 7

Tenslotte heb ik er nog een gemaakt met de Tombow ABT brush. Deze stiften op waterbasis kunnen hier ook erg fijn in gebruikt worden. De natte inkt vloeit mooi in de groeven van het papier. Drukt niet door en bobbelt totaal niks. Een minpuntje van deze plaat vond ik dat de motieven niet synchroon lopen. Daardoor zijn sommige lijnen dikker en andere weer dunner. Maar dat deed aan de kleurpret op zich niks af.

foto 8

Mijn bevindingen over dit kaarten kleurboek zijn erg positief. Prachtig papier vooral voor water gedragen kleurmaterialen. Aquarellen erop is echt een aanrader. Leuke Hollandse taferelen op elke kaart. Door zijn kleiner formaat makkelijk mee te nemen. Bovendien erg leuk om de gekleurde kaarten in te lijsten. Probeer het eens uit zou ik zeggen.

Gegevens van dit kaartenboek:
Titel: Traditional Dutch tiles colouring cards
Illustrator: Pepin van Rooijen
Uitgever: The Pepin Press
Aantal pagina’s: 20
Afmetingen: 11 x 152 x 150 mm
ISBN: 9789460096518
Prijs: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Traditional Dutch tiles colouring cards

  1. Gaaf om authentieke Nederlandse tekeningen en platen te hebben. Zeker een voor op de verlanglijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *