Spelen met vormen

SAM_0032

Van Harlequin boeken ontvingen wij het boek “Spelen met vormen” om een recensie over te schrijven. Hier danken wij Harlequin boeken hartelijk voor.

Informatie die te vinden is op internet: Dit is het moment om even tijd voor jezelf te nemen. En dat kan… met de HQN Kleurboeken! De unieke verzameling tekeningen is goed voor urenlang kleurplezier en ultieme ontspanning. Dompel je onder in een fantasierijke wereld vol prachtige patronen, bloemen of figuren. Het enige wat je nodig hebt: kleurpotloden, stiften, krijt of verf en… je eigen creativiteit! Alle HQN Kleurboeken zijn uitgevoerd met extra kwaliteit tekenpapier en een perforatierand, zodat je je eigen creaties kunt bewaren en delen.

In SPELEN MET VORMEN vind je eindeloos vloeiende patronen om helemaal in op te gaan. De fraaie tekeningen hebben een kalmerende uitwerking en brengen je even de broodnodige ontspanning. Speel met kleuren en… speel met de vormen. Veel kleurplezier!  

Dit boek is een boek uit de serie Kleuren & relaxen. Hier zijn er reeds enkele van verschijnen. De kaft geeft de titel goed weer, spelen met vormen. Je ziet op de kaft allerlei vormen om in te kleuren, en dat wordt nog eens extra duidelijk als je het boek doorbladert. Je ziet allerlei platen met patronen om in te kleuren. Ik vind dit op zich altijd wel leuke platen.  Wat ook meteen opvalt is dat het boek enkelzijdig bedrukt is, wat ik zelf altijd wel een pluspunt vind, hierdoor hoef je niet bang te zijn voor doordrukken. Daarnaast hebben de platen een kartelrand, waardoor ze makkelijk uit het boek te halen zijn. En hierdoor eenvoudig in te lijsten of weg te geven zijn.
Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien, zodat je een idee krijgt wat je kunt verwachten van dit boek:

Ik heb meteen de eerste plaat gekozen om te kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi Coloring brush pennen. Deze stiften kleurden erg fijn op dit papier. De inkt droogde vrij snel op. De stiften drukten wel door, echter niet tot op de volgende plaat. De achterkant is geen ramp, omdat het boek,zoals gezegd, enkelzijdig bedrukt is. Het papier bobbelde wel heel erg door het water wat in de stiften zit. Dit is helaas ook niet meer rechtgetrokken. Wellicht als je het boek onder iets zwaars legt dat het nog iets rechter trekt. Ik ben hoe dan ook best tevreden met deze plaat.

SAM_0033

Hierna heb ik ook nog een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler ergosoft kleurpotloden. Het papier neemt het pigment van deze potloden goed op. Ik heb deze nog even nabewerkt met de Derwent blenderpen, en ook dit ging heel erg goed. Ook bij iets meer druk zetten, blijft het papier in een uitstekende conditie.

SAM_0034
Conclusie: Het boek is enkelzijdig bedrukt wat ik persoonlijk altijd een pluspunt vind. Potloden ging heel erg goed op dit papier. Stift kleurde ook erg fijn, echter merkte ik wel dat het papier ging bobbelen en niet meer rechttrekt helaas. Echter als je van patronen kleuren houdt, mag dit boek niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Spelen met vormen
Uitgever: Harlequin boeken
Aantal pagina’s: 68
ISBN: 9789036000277
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Harlequin en Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *