Mehndi advanced colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Salariya hebben wij het boek Mehndi advanced colouring book gekregen om er een review over te maken. Natuurlijk willen wij Salariya hartelijk bedanken voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is op internet: (vrij vertaald) Het Mehndi Advanced Colouring Book biedt een creatieve manier om te ontspannen en relaxen, het hoofd leeg te maken, concentratie verhogen en een creativiteit in je losmaken die de artiest in je geweldig zal vinden. De mooie lijn tekeningen van mehndi patronen uit de Hindoe cultuur zijn zorgvuldig getekend, zodat je ze kunt inkleuren en zo de tekening eigen kunt maken.

Zo… wat een dik boek zeg! Ik ben heel verrast, want op de foto zie je dat echt niet. Het boek is A4 formaat en heeft een echte hardcover van 0.3 mm dik. Ik heb ze zo nog niet gezien dus dat maakt het boek wel erg bijzonder van uitstraling. De platen zijn druk bewerkt en er staan grovere platen in maar ook fijne platen. In dit boek vind je op alle pagina’s voeten/benen of handen/armen die allemaal bewerkt zijn met henna. Dit noemen ze dan Mehndi. Verder kun je of patronen of mandala’s terug vinden op de achtergrond van de platen. Het papier voelt goed aan en is wit van kleur. De meeste platen lopen door op 2 pagina’s maar er staan ook platen in die wel op één pagina staan.
Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Ik heb er voor gekozen om de eerste plaat van een dubbele pagina te kleuren. Ik heb hiervoor gebruikt gemaakt van Faber Castell Polychromos. Ik heb bewust gekozen voor een beperkte kleurkeuze. Ik heb op internet gekeken naar voorbeelden en daar viel het mij meteen op. De potloden doen het goed op het papier en laat zich goed laag over laag aanbrengen. Daardoor krijg je een mooi egaal effect en ziet je de aanzet van de potloden niet.

foto 9

Mijn tweede plaat is de andere kant van de dubbele plaat. Ik heb hiervoor de stiften van Stabilo gebruikt en de gouden stift is van Faber Castell Pitts brush. Ook hierbij gekozen voor kleuren die bij het thema van het boek passen. Ook de stiften doen het goed op het papier.

foto 10

Mijn conclusie is dan ook dat het een erg bijzonder boek is. Met diverse platen, grof maar ook fijn. Het papier blijft erg goed bij gebruik van zowel stift als potlod.
Ik zou dit boek zeker aanraden voor zowel de beginnende als de gevorderde kleurder.
Ik vind het een bijzonder boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mehndi Advanced Colouring Book
Uitgever: Salariya
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 16 x 215 x 280 mm
ISBN: 9781910706510
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *