Carnet de coloriage mandala

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

We hebben dit leuke boek ontvangen van Uitgeverij Clairefontaine. om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Op het internet hebben we deze informatie gevonden over dit boek. ( vrij vertaald) :
Relax en kom tot rust met dit ontzettend plezierig en verfijnde volwassenen kleurboek met mandala’s. Van veel prachtig ingewikkelde patronen tot leuke designs. Elke illustratie in dit kleurboek voor volwassenen is zorgvuldig ontworpen zodat zelfs beginners kunnen genieten na ieders tevredenheid. Van het creëren van iets uitzonderlijk moois. Geen regels of instructies, dit volwassenen kleurboek is de perfecte anti-stress activiteit. Laat je fantasie de vrije loop en laat je creativiteit gaan.

Dit leuke boekje is handig van formaat en er staan verschillende mandala’s in om te kleuren. De titel is eigenlijk alleen Carnet de Coloriage, maar omdat er van deze boeken meer uitgaven zijn heb ik er “mandala’s”  aan toegevoegd en zo is hij ook op internet te vinden. Sommige mandala’s zijn met zwarte achtergrond waardoor het gekleurde gedeelte nog mooier uitkomt.
Het is dubbelzijdig bedrukt. 18 pagina’s met 36 platen. Volgens mij is het papier zodanig dat het dubbelzijdige geen bezwaar is.
Dat zullen we later bespreken. Eerst zal ik een paar voorbeelden laten zien. Zodat je een indruk krijgt wat er in staat.

Bij mijn eerste plaat heb ik gebruik gemaakt van de Tombow ABT brush pens en van de Edding brushpennen. Zoals ik al verwacht had zijn deze stiften geen probleem voor dit stevige papier. De inkt komt dus ook niet door de bladzijdes heen. De plaat op de achterkant kan gewoon ingekleurd worden. De inkt droogt mooi op en vormt geen bobbels in het papier. Voor de kleurders die graag met stiften werken is dit een mooie bijkomstigheid.

foto 6

Bij de tweede plaat heb ik gekozen om in te kleuren met de Koh I Noor polycolor. Door het iets grovere structuur van het papier krijg je geen egaal pigment. Je zou de gekleurde plaat kunnen egaliseren door te doezelen of te bewerken met terpentine. Ik vond dit effect echter wel erg mooi, zonder er iets mee te doen, dus heb het zo gelaten. De achtergrond heb ik opgevuld met Koh I Noor pastelpotloden en bewerkt met een doezelaar. Pastel is weer erg fijn om te gebruiken op dit papier. Het hecht erg goed en laat zich prima verdelen.

foto 7

Na dit alles getest te hebben moet ik zeggen dat ik het een erg leuk boek vond. Verschillende platen met wit en zwarte achtergrond. Wel dubbelzijdig, maar erg stevig papier, waar de geteste stiften geen enkel probleem mee hebben. Potlood en pastel is ook een echte aanrader. Markers zou ik niet gebruiken hierin. Nadeel alleen vind ik dat de boekjes allemaal dezelfde titels hebben. Maar dat is even een kwestie van opletten. Een leuk boek voor elke kleurder van moeilijke tot makkelijke designs.
Kijk ook gerust eens naar de andere uitvoeringen. Veel kleurplezier!

Gegevens van dit boek:
Titel: Carnet de coloriage Mandala
Illustrator: Ludovic Jacqz
Uitgever: Clairefontaine
Aantal pagina’s: 18
Prijs: € 10,12

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *