Edding Outline Set

SAM_0027

Van Edding ontvingen wij deze Edding Outline Set. Hier willen wij Edding hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet:

  • Inhoud van de set: 3 x Edding 1800 profipen (in metaal gevatte ronde punt, schrijfbreedte: 0.1, 0.5, 0.7) zwart en een Edding 2185 gelroller metallic zilver metaal gevatte punt met een schrijfbreedte van 0,7 mm
  • Deze Zen-Tangle set is ideaal voor Art Therapy
  • Ook voor de beginners
  • Voor licht en donker papier

Edding profipen 1800 zijn geschikt voor het maken van schetsen, ontwerpen, technische tekeningen en te gebruiken met een sjabloon.

Toen we deze set kregen van Edding was ik wel benieuwd naar deze set, aangezien ik me de laatste tijd meer ben gaan verdiepen in Zentangle. Hier is deze set natuurlijk uitermate geschikt voor.

De pennen zitten verpakt in een plastic mapje waar de 4 pennen netjes naast elkaar zitten. Op deze manier kun je ook heel makkelijk de pennen onderweg uit het mapje halen, bijvoorbeeld als je in de trein zit, hoef je niet het hele setje uit je tas te halen, maar kun je gewoon eenvoudig een pen uit het mapje halen.
Wat mij meteen opviel, is dat de pennen, de profipennen en de gelpennen, heerlijk in de hand liggen.

Ik heb eerst een tangle getekend met de pen met een schrijfbreedte van 0.1. Met deze kun je de fijnste lijnen tekenen. Dit is natuurlijk ook erg fijn met kleine tekeningen of als je bij een tangle bewust hele smalle lijnen wilt. De inkt droogt snel op. Ik had alleen het gevoel dat ik bij het uitgummen van de potloodlijnen ook iets van de inkt weggumde, echter de inkt vlekte niet, dus dat kan ook maar zo lijken. De inkt is mooi zwart.

SAM_0029

Hierna ben ik een tangle gaan tekenen met de 0.5 pen. Deze tangle blijf ik heel erg leuk vinden. Ook deze pen tekende weer erg fijn en ook deze dikte is heel fijn om tangles mee te tekenen. Ik merkte wel dat deze pen een iets dikkere punt had dan de 0.1 punt, maar dit vind ik bij deze tangle ook net mooier dan de hele fijne lijnen.

SAM_0031
Hierna heb ik nog een tangle getekend met de 0.7 pen. Deze pen is ideaal als je ook wat vlakken wilt opvullen. Doordat de punt wat dikker is, de dikste in deze set, kun je hier het beste grotere vlakken mee opvullen. Ik heb hier een soort stenen mee getekend, en dit lukte ook weer heel goed met deze pen.

SAM_0030
In deze set zit ook een zilvere gelroller. Deze is ideaal om op een gekleurde achtergrond te tekenen. Ik heb hier gekozen voor een zwarte achtergrond. Het zilver komt dan heel goed uit en de tangle komt hierdoor al heel anders over. De gelroller gleed fijn over het papier. En de inkt kwam ook goed uit de gelroller. Ik heb al eens gelrollers gebruikt waarbij dat een stuk minder fijn ging. Ik vind dit een erg leuke toevoeging aan deze set.

SAM_0028
Conclusie: Dit is een erg mooie set die ideaal is om bijvoorbeeld te zentanglen, maar denk dat ook veel tekenaars hier erg blij van worden. Ik vind deze set, door de verpakking ook ideaal voor onderweg, bijvoorbeeld in de trein, te gebruiken, je haalt de pennen eenvoudig uit het mapje. De pennen en gelroller tekenen erg fijn, en de verschillende diktes zijn ideaal, zodat je ook de details in de tekening goed kunt aanbrengen. Ik ben dan ook erg blij met dit setje en zal dit nog regelmatig gaan gebruiken.

Deze set is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *