Wonderlijke natuur

foto 1

Van HarperCollins Holland hebben wij Wonderlijke Natuur van Christina Rose ontvangen. Wij willen HarperCollins Holland hartelijk danken voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is op het internet: Designer Christina Rose heeft een prachtige wereld geschapen die erom vraagt om ingekleurd te worden. En hoe dat eruit gaat zien, bepaal jij! Dit bijzondere kleurboek biedt een relaxte opbeurende ervaring via het combineren van fraaie, intrigerende tekeningen en inspirerende woorden. Focus je gedachten en laat je creatieve geest de vrije loop, terwijl je de geweldige tekeningen van Wonderlijke natuur nog mooier maakt. Christina Rose, gepassioneerd tekenaar en designer, is de maker van dit bijzondere kleurboek, gericht op tekenplezier en stressreductie. Ze heeft inmiddels meer dan 25 kleurboeken voor volwassenen ontworpen, die stuk voor stuk bestsellers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn geworden.

Als het boek binnen komt, ben ik verrast. Een mooie kaft en hardcover. Ik hou er van en geeft toch altijd een chique uitstraling, een harde kaft. Het boek is A4 formaat, het papier is van een mooie dikke kwaliteit, voelt daardoor “stevig” aan en de platen zijn enkelzijdig gedrukt. Er zit een perforatie-rand in zodat je de platen makkelijk eruit kunt halen.

Er staan natuurlijk platen in die allemaal met de natuur te maken hebben. Dieren, bloemen maar ook patronen. Je hebt fijne platen maar ook wat grovere platen. Voor ieder wat wils dus.

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Stabilo 68/88. De stiften gaan prima op het papier, alleen ben ik zeer verbaasd als ik zie dat de stiften hebben doorgedrukt op het papier. Dat had ik helemaal niet verwacht dat dat zou gebeuren. Maar goed, aangezien het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen probleem.

foto 7

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Koh-I-Noor hardtmuth Mondeluz. Dat is eigenlijk een aquarel potlood maar je kan er ook zo meer kleuren, wat ik dus gedaan heb. Ik heb hierbij de blenderpotlood van Derwent bij de bladeren bovenaan gebruikt. De potloden gaan heel mooi over het papier. Niks op aan te merken.

foto 8

Conclusie: Een erg leuk boek voor erbij te hebben en zeker als je van de natuur houdt. Er staat voor ieder wat wils in, dieren/bloemen of patronen. De stiften en potloden doen het prima op het papier alleen drukt de Stabilo door op het papier. Maar is zeker niet storend, omdat het boek enkelzijdig bedrukt is. Door de hardcover heeft het een chique uitstraling en maakt het boek toch anders dan andere boeken. Al met al een leuk boek!

Gegevens van het boek:
Titel: Wonderlijke natuur
Illustrator: Christina Rose
Uitgever: Harper Collins Holland
Aantal pagina’s: 98
Afmetingen: 13 x 211 x 276 mm
ISBN: 9789036000239
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *