Fantastic Structures

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Abrams & Chronicle Books ontvingen wij Fantastic Structures van Steve McDonald. Wij bedanken Chronicle Books hartelijk voor het ontvangen boek.

foto 2

Informatie die je kan vinden op het internet(Vrij Vertaald): In dit lang verwachte vervolg op de internationale bestseller  Fantastic cities maakt illustrator Steve McDonald gebruik van zijn unieke formaat waarbij hij werkt met foto’s waar hij dan geweldige lijntekeningen van geweldige gebouwen en andere structuren van over de hele wereld. De selectie van over de wereld bevat gebouwen van zes verschillende continenten, inclusief het Astronomisch uurwerk van Praag, De Russische St. Basil kathedraal, een Florentijnse brug, een Romeens kasteel, Een indiaas paleis, en nog veel meer., naast het plezier van het kleuren zie je details van de iconische structuren als de Eiffeltoren, de London tower Bridge en het Chrysler gebouw. De heldere witte pagina’s nodigen uit voor meerdere mogelijkheden en door de dikke kwaliteit van het papier blijven alle platen kleurbaar. Een aantal onvoorstelbare architectonische mandala’s maken dit geweldige kleurboek voor volwassenen helemaal af.

Ik ben normaal niet zo van de gebouwen kleuren, maar dit boek is wel bijzonder. Naast de prachtige gebouwen heeft de auteur ook van de gebouwen prachtige mandala’s gemaakt. Erg apart en bijzonder om ze zo te verwerken. Ik ga daar natuurlijk een mandala van kleuren.
Wat het leuke is aan het boek, is dat je aan de zijkant van de tekening kan terug vinden welk gebouw het is en je zo op het internet de originele gebouwen kan bekijken. Zo heb ik dat ook gedaan met een tekening.
Het papier is van een bijzonder goede kwaliteit, voelt stevig en is wit van kleur. Het boek is best groot maar dat mag ook wel bij deze platen. Er staan voor ieder wat wils in, het fijne werk en het wat grovere werk.

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat die ik heb gekleurd is global flowering reversible destiny lofts die staan in Tokio Japan. Deze kleurrijke huizen zien er echt zo uit als op de plaat die ik gekleurd heb. Ik heb hierbij de Caran D’Ache Pablo gebruikt en de Koh-i-Noor Softpastel om de wolken te maken, wat trouwens super goed ging. De Potloden doen het bijzonder goed op het papier. Ik vind het een erg leuke kleurrijke plaat geworden.

foto 9

Mijn tweede plaat is geïnspireerd op het Fuij Television Building. De auteur heeft hier een prachtige mandala van gemaakt. Deze plaat heb ik gekleurd met Stabilo stiften. Ook hier doen de stiften het geweldig op het papier. Het papier is van een goede dikke kwaliteit waardoor de stiften niet doordrukken en je makkelijk de plaat op de achterkant kan kleuren.

foto 10

Conclusie: Ik vind het een erg bijzonder boek, wat mij zeker aanspreekt, ondanks dat ik persoonlijk niet van de gebouwen kleurboeken houd. Dit is toch net anders dan anders en de auteur heeft zijn best gedaan om toch wel bijzondere gebouwen uit te kiezen en daar prachtige tekeningen van te maken. . De mandala’s van de gebouwen zijn zeker een pluspunt. Maar niet alleen de mandala’s want het papier is van een bijzondere kwaliteit. Ik heb potloden, stiften en pastel gebruikt. Dit gaat allemaal erg goed. Ik kan dan ook niet wachten om met aquarel aan de slag te gaan. Dit boek nodigt gewoon uit om meer te kleuren. Wil je eens iets anders dan anders kleuren en zeker als je een liefhebber van gebouwen bent, dan is dit boek zeker iets voor jou!

Gegevens van dit boek:
Titel: Fantastic Structures
Illustrator: Steve McDonald
Uitgever: Chronicle books
Aantal pagina’s: 60
Afmetingen: 5 x 292 x 298 mm
ISBN: 9781452153230
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *