Vive Le Color! Butterflies

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1
We ontvingen dit Vive le color Butterflies reviewexemplaar van Abrams & Chronicle Books. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet over dit boek. (vrij vertaald) :
Of je nu af wil schakelen of creatief wil zijn tijdens het woon-werkverkeer of tv kijken, dit volwassen kleurboek heeft 72 pagina’s van mooie en meditatieve kleurplaten. Die een oneindige variatie aan vlinders heeft te bieden.
Het aan de bovenkant gebonden boek is perfect voor de rechts- en linkshandigen.
Uitscheurbare platen maken het eenvoudig om uw voltooide werk uit het boek te halen. De platen zijn enkelzijdig op papier gedrukt, van hoge kwaliteit, die geschikt is voor potloden, stiften, en aquarellen.
Het compacte formaat is ideaal voor reizen, en een kleinere pagina is minder tijdrovend om te voltooien.
Het boek heeft een dikke kartonnen steunplaat, zodat u kunt kleuren met het boek op schoot.

Het is een leuk vierkant boekje met mooi wit papier. De pagina’s zijn er makkelijk uit te halen, wat ik persoonlijk fijner vind. Omdat het boek vrij dik is met 72 pagina’s en een extra dik karton heeft, vind ik het fijner om een plaat te kleuren als hij eruit is. Er staan veel platen in met diverse mogelijkheden. Voor iets grover werk maar ook voor kleurders die van fijn werk houden. Hier een paar voorbeelden van wat er in dit boek te vinden is.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met de Tombow Irojiten in pastel tinten. Deze potloden kleuren erg goed op dit papier. Ondanks dat het lichte kleuren zijn hechten ze prima en worden de kleuren mooi egaal. Ook met meerdere laagjes over elkaar blijft het papier goed. Het iets mindere, vind ik, dat, bij sommige platen, er erg veel wit overblijft rond de tekening. Je kunt natuurlijk de achtergronden dan ook kleuren.

foto 6
Bij de volgende plaat heb ik gebruikt gemaakt van de Staedtler triplus fineliners en de Stabilo 88. Omdat het niet van die grote pagina’s zijn. ( 17x 17 ) is de gedrukte tekening natuurlijk ook iets fijner. Maar met deze 2 fineliners vond ik het toch erg leuk om te kleuren. Ze drukken niet door en de inkt word goed opgezogen. Het is wel een precisie werkje maar daarom vind ik het een extra leuke uitdaging.

foto 7

Tenslotte heb ik er nog een extra gekleurd met de Faber castell polychromos. Hier heb ik wel vaak de puntenslijper bij nodig gehad omdat het best fijn werk is. Dus een scherpe punt is wel een vereiste. Ook dit ging prima en het papier is echt van erg mooie kwaliteit.

foto 8

Als conclusie kan ik vertellen dat ik met veel plezier in dit boekje heb gekleurd. Er zijn verschillende uitvoeringen van deze serie. Allemaal enkelzijdig bedrukt en uitscheurbaar. Het boek heeft een extra dik stuk karton waardoor je onderweg of op vakantie makkelijk op schoot kan kleuren. Tevens heeft het een leuk formaat, waardoor de platen makkelijk in te lijsten zijn. Erg leuk om cadeau te geven. Een aanrader en kijk vooral ook eens naar de andere variaties.

Titel: Vive le Color – Butterflies
Illustrator: Abrams Noterie
Uitgever: Abrams
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen: 171 x 169 x 19 mm
ISBN: 9781419719806
Prijs: € 10,50 (Bol) / € 9,74 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *