Amily’s wonderland om in te kleuren

SAM_0017

Van uitgeverij Kosmos ontvingen wij het boek Amily’s wonderland om in te kleuren om uit te testen. Hiervoor willen we uitgeverij Kosmos hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Illustratrice Amily Shen illustreerde in Amily’s wonderland om te kleuren haar eigen wonderland, gebaseerd op het beroemde verhaal van Alice in wonderland. Elke scène in dit sprookje riep bij haar zoveel fantasieën op waardoor dit magische kleurboek ontstond. Een kleurboek voor volwassenen om bij weg te dromen. Met leuke spelelementen en achterin ruimte om de illustraties uit het verhaal stapsgewijs te tekenen en er zelf elementen aan toe te voegen. Leef je uit met kleurpotloden, stift en krijt en laat je onderdompelen in de wereld van Amily Shen. – 9 hoofdstukken vol sprookjesachtige illustraties & leuke verhalen – Praktische oefeningen voor iedereen die verder wil dan kleuren alleen.

Als je het boek doorbladert zie je meteen dat het boek anders is dan andere kleurboeken. Het boek is opgebouwd in hoofdstukken. Ieder hoofdstuk begin met een stuk van een verhaal, wat daarna in de platen uitgebeeld wordt. Ik persoonlijk vind dit een beetje kinderlijk over komen en vind het mooier als het verhaal gewoon duidelijk zou worden door de platen, zonder de tekststukken erin. Maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak.

Ik zal eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien.

Ik ben ook gaan kleuren. Ik heb eerst een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij de Faber Castell Pitt Artist Penn Brush gebruikt. Deze kleurden erg fijn in dit boek. De kleurweergave is erg goed. En de inkt van de stift droogt snel genoeg op, zodat je geen vegen krijgt als je per ongeluk over het gekleurde heen gaat. Wat ik wel merkte, is dat de vakjes soms eigenlijk iets te klein waren voor de Pitt stiften en ik hier beter fineliners voor had kunnen gebruiken, maar ondanks dit ben ik toch erg trots op het resultaat. De stift drukte heel erg licht door aan de achterkant van de plaat, echter deze plaat is wel nog gewoon te kleuren.

SAM_0019

Hierna heb ik een plaat gekleurd met potlood, hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell polychromos potloden. Deze potloden gleden erg fijn over dit papier. Dit papier is echt uitermate geschikt voor potlood. De kleurafgifte is erg goed. Het pigment hecht erg goed aan het papier, en zelfs nabewerken is niet nodig.

SAM_0018

Achteraan in het boek kun je ook nog zelf aan de slag om te tekenen. Hierbij kun je gaan oefenen om te tekenen en wordt eigenlijk met een aantal stappen uitgelegd hoe je bepaalde dingen kunt tekenen. Mocht je interesse in tekenen hebben, maar er nog niet zo in thuis zijn dan is deze stap voor stap uitleg erg makkelijk.

SAM_0025

Conclusie: Dit is zeker geen alledaags kleurboek, alleen al door het verhaal wat door het boek loopt en de tekst die je bij verschillende kleurplaten vindt. Ik, persoonlijk, vind dit ietwat kinderlijk overkomen. Er staan echter ook een hoop platen in, die voor kinderen veel te ingewikkeld zouden zijn. Als extraatje kun je achterin het boek het tekenen oefenen, aan de hand van een stap voor stap uitleg leer je bepaalde dingen tekenen, wat ik wel weer een leuke aanvulling vind. Het papier van dit boek is van een goede kwaliteit. Stift en potlood kleuren beiden erg fijn op dit papier. Dit boek is een boek die een keer heel anders dan de andere kleurboeken is, en daarom een hele leuke aanvulling is op de verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Amily’s wonderland om in te kleuren
Illustrator: Amily Shen
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 13 x 257 x 255 mm
ISBN: 9789043918824
Prijs: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *