Edding 1340 brushpen

foto 1

We kregen van Edding benelux een pak van 10 brushpennen om er een recensie over te schrijven. hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet:
Lijntjes zo dun als een speld of toch liever zo breed als een penseel? Dat kan met de edding 1340 brushpen met zijn variabele schrijfbreedte. De flexibele punt in penseelvorm van deze stift maakt het tekenen op papier en karton tot een waar genoegen: heel fijne details, maar ook brede lijnen en zelfs hele vlakken kunnen moeiteloos op papier worden gezet. Hiermee kunt u bijvoorbeeld grappige stripfiguurtjes of mooie motieven uit de natuur op uitnodigingskaarten of papieren servetten toveren. Een andere populaire creatieve toepassing is het inkleuren van stempels uit mosrubber of een ander zacht materiaal. Met de penseelpunt van de brushpen gaat dat heel gemakkelijk, en u kunt de motieven op een stempel voorzien van meerdere kleuren. Als u zich verder wilt verdiepen in het mooi schrijven, dan zult u de speciale kalligrafie markers zoals deedding 1455 met zijn flexibele afgeplatte punt zeker waarderen.
De zachte en flexibele punt van de edding 1340 brushpen levert prachtige resultaten in 10 schitterende kleuren op. De stift bevat een geur neutrale inkt op waterbasis en is na het verwijderen van de dop meteen klaar voor gebruik.
Producteigenschappen:
• Lijnbreedte: varieert al naargelang gebruik
• Punt: penseelpunt
• Verkrijgbaar in 10 kleuren
• Inkt: inkt op waterbasis

Een leuk setje met 10 verschillende kleuren. Na het openen van de brushpen zie je een fijne penseelpunt. Ik ga ze eens testen op verschillend papier om te kijken hoe ze kleuren.

foto 2

Voor de eerste test heb ik het enige echte mandala kleurboek om te versturen gebruikt. Dit is vrij stevig papier. De brushpennen kleuren hier erg fijn op moet ik zeggen. De inkt vloeit mooi maar niet over de lijnen. Het droogt makkelijk op en de kleuren blijven mooi fel.
De brushpennen zijn op waterbasis en ruiken niet. Het drukte ook niet door op deze kaarten. Ik zeg geslaagd.

foto 3

De volgende plaat komt uit het colour it book. Dit is dunner papier maar ook hierop drukte de brushpennen niet door. Ondanks dat dit gladder papier is bleef de inkt tussen de lijnen en vloeide niet uit. Ik heb bij de blaadjes geprobeerd om de inkt te blenden. De kleur groen heb ik aangebracht op een cd en met de gele pen heb ik het groen opgepakt. Daardoor kreeg je mooie effecten in de blaadjes omdat de kleuren zich mengen. Dit is zoals je kunt zien erg goed gelukt.

foto 4

Mijn mening over deze brushpennen is dan ook erg positief. In het begin is de penseelpunt een beetje stug maar als je even gekleurd hebt zijn ze soepel in gebruik. Ze drukken niet door in de 2 boeken die ik getest heb. Je kunt ze net als de duurdere merken goed mengen met elkaar. Het enige nadeel vind ik dat er maar 10 kleuren zijn. Voordeel is wel dat ze ook los te koop zijn.
Al met al een erg leuke aanvulling op de bestaande brushpennen.

Deze Edding 1340 brushpennen zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2 thoughts on “Edding 1340 brushpen

  1. Op dit moment ben ik erg opzoek naar mooie stiften of pennen, maar de markt is daarin zo onbegrijpelijk als starter. Nu denk ik weer bij deze, ziet er goed uit. Keuzes!!

    1. Heb je al iets van Stiften, Bianca? Dit zijn mooie stiften, echter vind ik het persoonlijk jammer dat er maar 10 kleuren van zijn, dus als beginnersset zou ik deze niet meteen kiezen, eerder als aanvulling. Misschien eens een kijkje nemen in onze facebookgroep. (https://www.facebook.com/groups/volwassenenkleurenook/) daar kun je ook veel ideeën opdoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *