Robert Roskam Illustrations

Informatie over Robert:
Hallo mijn naam is Robert, na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in Nederland, werkte ik vele jaren in de grafische industrie. 8 jaar geleden verhuisde ik naar BC en begon weer te tekenen. Mijn grootste inspiratiebron is de natuur en alles wat daar mee te maken heeft. Ik heb vele mediums geprobeerd maar niets werkte echt voor mij. Dus besloot ik vast te houden aan wat het meest comfortabel voor mij is en dat is gewoon een zwarte pen op papier. (meer…)

Pretty Patterns

Cover Pretty PatternsInformatie die op internet te vinden is: Honderden mooie ontwerpen, goed voor uren kleurplezier en ontspanning. Verander elke bladzijde van dit kleurboek in een afbeelding waar u trots op kunt zijn. Met bloemontwerpen, krullen, vogels, en bloemen – dit boek biedt elke creatieve geest inspiratie.

Dit boek kregen we toegestuurd van Lantaarn uitgeverij. Hiervoor onze dank.

Dit boek is behoorlijk dik en bevat 128 pagina’s. Er zitten een hoop afwisselende platen in het boek, waardoor er voor ieder wat wils en voor iedere stemming wel een kleurplaat te vinden is.
SAM_0053Doordat er een witte rand om de kleurplaat zit heb je niet het probleem dat je niet fatsoenlijk aan de binnenrand kunt kleuren, wat in veel boeken toch wat lastiger is. Door de witte rand was het soms wel wat lastiger te zien waar de kleurplaat stopt. Een kader eromheen zou misschien makkelijk zijn, maar dat doet natuurlijk ook weer afbreuk aan de kleurplaat.
SAM_0052In het boek zitten een aantal kleurplaten die verspreid zijn over twee bladzijdes. Hier ben je dus wel een tijdje zoet mee. Wat ik zelf wel een leuk extraatje vind.
SAM_0051Ik ben begonnen met stiften aan een dubbele plaat. Ik heb gekleurd met de staedtler triplus color en staedtler triplus fineliners. Doordat het papier mooi dik en glad is, drukt het papier eigenlijk niet door en kun je dus mooi met stiften in dit boek kleuren.
SAM_0022Hierna ben ik gaan kleuren met Staedtler ergosoft potloden. Ook deze kleurden erg fijn in dit boek. De gladde ondergrond zorgde ervoor dat de kleur goed afgegeven werd en de kleur mooi weergegeven werd.
SAM_0054Door de vele kleurplaten en de afwisseling in platen en grootte van de platen is dit boek zeker een aanrader voor de veelvuldige kleurder.

Gegevens van dit boek:
Naam: Pretty Patterns
Uitgeverij: Lantaarn Uitgeverij
ISBN: 9789461884305
Prijs: €8,99

Dit boek is o.a. te koop bij Bol.com

Deco Color

Informatie die op internet te vinden is: Als je de friezen en boordjes in dit blok inkleurt, krijg je een prachtig effect omdat de kleuren mooi zullen contrasteren met de zwarte achtergrond. Je kunt elk detail een andere kleur geven of ervoor kiezen om te experimenteren met tinten die dicht bij elkaar liggen. Sommige friezen zijn strak en geometrisch, andere zijn romantisch krullend of exotisch geïnspireerd. Welke je ook kiest, het resultaat zal schitterend zijn.

32 verbluffende designs voor zowel jonge als oudere kinderen en iedereen die van creatief kleuren houdt!

Allereerst gaat mijn dank uit naar Claudia voor de review van dit boekje.

Dit boekje kocht ik omdat er vooral patronen in staan en ik hier heel erg van houd. Dus ik ben gelijk begonnen met een van de designs te kleuren.
Het papier is heel erg geschikt om met stiften op te kleuren, omdat het fijn glad is, en drukt ook met stiften niet door. Ik heb gekleurd met de staedtler triplus fineliners wat ideaal was voor de fijnere patronen.
20150310_2035581-e1426099073126
Door de zwarte achtergrond komt het gekleurde patroon nog mooier uit. En komen de kleuren nog mooier over dan bij een witte achtergrond.
Door deze pluspunten was ik meteen geneigd om meerdere patronen te gaan kleuren.

gekleurd-patroon
Een extra voordeel in dit boek is dat iedere kleurplaat uitscheurbaar is, waardoor je samen kunt kleuren of je ingekleurde patroon ook bijvoorbeeld kunt inlijsten en kunt ophangen.
Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die graag patronen kleuren.

Gegevens:
Naam: Deco Color
Uitgeverij: Deltas Uitgeverij
ISBN: 9789044738087
Prijs: € 5,95

Dit boek is te koop bij Bol.com.

Creatief kleurboek voor grote mensen

Informatie die op internet te vinden is:
Mooie tekeningen inkleuren met potloden en stiften in alle kleuren van de regenboog is heerlijk ontspannend. Romantische bloemen, fijne blaadjes, vrolijke bijen, trendy vogeltjes, drukke patronen, rustgevende motieven… Zoek een kleurplaat die bij je stemming past en laat je creativiteit de vrije loop. Tijd maken voor jezelf was nog nooit zo leuk en gemakkelijk!

Dit kleurboek al verschillende keren gezien en nu dan toch ook meegenomen. Bleef toch iedere keer weer nieuwsgierig er naar. En nu dus toch meegenomen ook al hadden we zoiets voorlopig geen boeken meer te kopen, konden we het bij deze niet laten.

Dit boek bevat 30 heel afwisselende kleurplaten. Van bloemen tot patronen. Van priegelwerk tot eenvoudigere tekeningen. Dit maakt het boek afwisselend.
Ik ben begonnen met kleurpotloden. Het papier is mooi glad en op het papier kun je dus erg fijn kleuren met potloden.

Daarna gekleurd met viltstiften, wat altijd spannend is, omdat het altijd afwachten is of het doordrukt of niet. Na gekleurd te hebben met de staedtler triplus color stiften en ook een aantal keer gekleurd te hebben op dezelfde plek drukt de kleur niet door op de achterkant. Wat een pluspunt is, omdat het bij veel kleurboeken een probleem is.

Dit boek is zeker een boek die je moet hebben als je een liefhebber van kleuren van bijvoorbeeld bloemen bent. Die kom je regelmatig hierin tegen, maar zoals je in de voorbeelden al ziet kom je ook genoeg andere kleurplaten tegen.

Dit kleurboek is o.a. te verkrijgen bij bol.com.

Staedtler Triplus Fineliner

bb3c7afcadInformatie die op internet te vinden is over de Staedtler triplus fineliners: 

 • Fineliner met superfijne, in metaal gevatte punt
 • Ergonomische, driekantige vorm voor ontspannen en comfortabel te schrijven
 • DRY SAFE – kan dagenlang open liggen zonder uitdrogen (Test ISO 554)
 • Inkt op waterbasis
 • Uitwasbaar uit de meeste textielsoorten
 • Opstelbare STAEDTLER box
 • PP lichaam garandeert een langere levensduur
 • Lijnbreedte ca. 0.3 mm
 • 30 briljante kleuren

Van de firma Staedtler mocht ik naast de ergosoft potloden die ik al gerecenseerd heb, nu ook de stiften en de fineliners recenseren. Hiervoor mijn dank.

Ik heb van Staedtler een extra set gekregen, die ik aan iemand anders mocht geven om hun mening daarover te krijgen. Ik heb besloten om deze aan Claudia te geven. Ik kreeg al vrij snel een review terug van haar. Deze zal ik hier dus mee in verwerken.

Net als de triplus Color deze ook vrij snel willen uitproberen. De verpakking is ook weer zo’n handige box die je neer kunt zetten en waar je ze veilig in kunt wegbergen.

6da97-sam_0021Ik heb de box gekregen met 20 verschillende kleuren. Deze kleuren zijn bijna allemaal hetzelfde als de 20 stuks van de Triplus color, waardoor je veel kleuren kunt combineren en je dus grote en kleine vlakken goed kunt kleuren. Dit betekent dat je de fineliners en de colors goed kunt combineren. Wat ik zelf erg fijn vindt.

d0c82-img_0855

 De fineliners kun je ook gebruiken op grotere oppervlakten. Wat normaal vaak strepen/krassen geeft in de kleurplaat gebeurt dit met deze fineliners helemaal niet, de inktafgifte is zo goed dat je ook grotere oppervlakten mooi egaal kunt kleuren.

1aa96-img_0872

Ook deze fineliners heb ik in verschillende boeken getest omdat ik erg benieuwd was of ze in alle boeken fijn kleuren en hoe het zit met het doordrukken. Het doordrukken is me heel erg meegevallen. Ze drukken absoluut niet door in de boeken waarin ik ze getest heb. En dit probleem had ik in veel boeken wel met andere fineliners.

Zoals hierboven beschreven heb ik Claudia gevraagd om haar mening over de fineliners te geven. Deze volgt nu:

Verpakking ziet er goed uit en erg stevig en heel handig in gebruik.
Ik ben eigenlijk meteen begonnen met een simpele kleurplaat en mij viel meteen op dat ze heerlijk in de hand liggen met kleuren en geen krampende vingers bezorgen wat ik ten opzichte van anderen  wel eens had!

ed152-img_0867

Nou zo gezegd zo gedaan ben begonnen aan een tekening en ook met deze fineliner kwam ik helemaal in de hoeken van de binnenzijde van de bladzijde. Ik kwam hier perfect met de punt erin!

Ook deze kleurden intens en kwamen mooi uit zowel bij daglicht als kunstlicht in de avond!
Ik heb eigenlijk geen slechte opmerking erover ! alleen iets mindere kleurkeuze maar dat is niet erg!

Ze kleuren super en dat is het dubbel en dik waard dus mijn complimenten!

Net als mij is Claudia ook erg enthousiast over de fineliners.

b2ac8-sam_0022
Van de fineliners zijn 30 kleuren te krijgen. Ik heb van Staedtler een box met 20 kleuren gekregen en ik wil zeer zeker de andere kleuren er bij halen. Deze set wil ik graag compleet hebben.

Deze fineliners zijn o.a. te krijgen bij bol.com

Stabilo 88

Informatie over de Stabilo 88 die op internet te vinden is:
Soepel schrijvende pen en is ideaal voor linialen en sjablonen dankzij de metaal omhulde punt (0,4mm). Deze Stabilo Point 88 pennen hebben een lange schrijfduur en zijn verkrijgbaar in maar liefst 30 kleuren. Door de geventileerde dop droogt de pen niet uit, zelfs niet als de dop er enige tijd af is. De inkt is op waterbasis. Deze set bevat 10 Point 88 pennen met ieder een unieke kleur.

De dunne punt van deze stabilo zijn erg fijn dus ideaal voor het kleine priegelwerk. Echter doordat de punt zo fijn is, is de kans groter dat de kleur doordrukt op het papier. Daarnaast is het soms lastig om de iets grotere vlakken mooi egaal te kleuren. Echter daarvoor gebruik ik dan meestal de Stabilo 68. Echter is dit soms zoekwerk, omdat de nummers niet altijd overeenkomen in beide sets.

Deze zijn dus vooral geschikt voor hele kleine vakjes te kleuren. Soms wat zoekwerk maar in combinatie met de Stabilo 68 kun je een erg mooie kleurplaat maken.

Deze fineliners zijn o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Stabilo 68

Informatie over de Stabilo 68 die op internet te vinden is:

Het basis gereedschap voor alle aspirant tekenaars. Degene die houdt van tekenen en intense kleuren, wil alleen het beste materiaal. 10 intense kleuren in een kunststof etui.

  • Hoge kwaliteit viltstift met intense kleuren
  • Voor lijnen en grote vlakken
  • Robuuste ronde punt, schrijfbreedte ca. 1 mm
  • Drukbestendige punt
  • Geurloze inkt op waterbasis
  • Geventileerde dop
 • Kan tot 24 uur zonder dop, zonder uit te drogen

Ik was erg benieuwd naar de stabilo stiften aangezien ik daar al erg veel over gehoord had.

De stabilo 68 stiften zijn stiften met een punt van ongeveer 1 mm. Hierdoor kun je ook fijnere tekeningen mooi kleuren.

De stiften geven genoeg kleur af en ook bij weinig druk krijg je genoeg kleur. Bij verschillende kleuren moet je heel licht kleuren en dan 2 maal kleuren, aangezien je anders strepen van de kleuren krijgt, wat ik wel jammer vind. Verder kleuren ze heel fijn. Op wat dunner papier drukken de stiften door maar dat ligt aan het papier en niet aan de stiften.

Deze stiften zijn o.a.te koop bij bol.com

Het enige echte Kleurboek voor Volwassenen

Van uitgeverij BBNC het enige echte kleurboek voor volwassenen ontvangen om uit te proberen en hierover een recensie te schrijven. Dit vind ik natuurlijk erg leuk. Hiervoor mijn dank.

Toen de post het pakketje had afgegeven en ik zag wat het was, ben ik meteen gaan bladeren door het boek, ik was namelijk erg nieuwsgierig. Je hoort zoveel positieve dingen en de naam geeft je ook hoge verwachtingen. Op het eerste ogenblik voldoet het boek ook meteen aan de verwachtingen. Veel verschillende kleurplaten. De ene kleurplaat met heel veel details, echt voor diegene die van priegelwerk houdt. De andere plaat is met iets grotere vlakken voor als priegelwerk het niet is voor je. Dus eigenlijk qua kleurplaat echt voor ieder wat wils.

Ik ben begonnen om te kleuren met potloden. Aangezien dit eigenlijk in alle boeken te doen is. Dus hier mee begonnen om ook een beetje vertrouwd te worden met het boek. Het kleurboek is uitermate geschikt voor kleurpotloden en gaf ook een goed resultaat.

Hierna wilde Bryan gaan kleuren met stabilo 68 stiften en  had zich dus een leuke kleurplaat uit gezocht. Hij begon met veel zin te kleuren echter merkte hij al snel dat de stiften toch ietwat doordrukten op de achterkant. Wat erg jammer is aangezien het boek aan twee kanten bedrukt is.  Als de stiften gedroogd zijn, zie je ze nog licht doorgedrukt zitten, echter is hier op zich nog wel over heen te kleuren, maar voor mijn gevoel nodigt de kleurplaat dan minder uit, als je al de kleur van de plaat ervoor er door heen ziet.Wat ik op zich wel vreemd vind, aangezien het boek Het enige echte mandala kleurboek ook door dezelfde uitgever uitgegeven is. En zoals je in mijn recensie hebt kunnen lezen, is dit geweldig papier om ook met stiften te kleuren.

Daarna liep hij tegen het probleem op dat hij aan de kant waar het boek gebonden is, erg lastig met de stiften bij de randjes kwam, waar ik met de potloden ook al tegen aan gelopen was. Waardoor je soms de kleurplaat op de bladzijde er naast aan het mee kleuren was. Wat wel zonde is.

Echter het totaalplaatje is voor mij heel positief. Je kunt urenlang kleurplezier hebben en is voor ieder wat wils. Makkelijk of moeilijk, genoeg keuzes in dit mooie kleurboek.  Wellicht wel handig voor een volgend boek dat er rekening gehouden wordt met kleuren in de randen, en dat er wellicht iets dikker papier gebruikt wordt, zodat de viltstiften niet doordrukken, want het zou zonde zijn als mensen die met viltstift kleuren deze boeken niet zou kunnen gebruiken.

Dit boek is onder andere te koop bij bol.com